Information kring representationslagen

VI gjorde en liten frågeställning till våra huvudtränare för respektive representationslag, Peter Blomqvist för dam och Anders Wallin för herr i ett uppdaterat läge för dagen - läs nedan.


- Tränar Ni nu eller har Ni tagit uppehåll, vid uppehåll när återupptas gemensam träning?

Wallin - vi har haft uppehåll i två veckor men startade upp igen igår tisdag, vi har två ”roliga” träningar denna vecka för att komma igång igen och i nästa vecka kör vi på som vanligt och fortsätta den utveckling vi påbörjat. Nästa träning i morgon torsdag 17.30 på Halmstad Arena.
Blomqvist - när beskedet om uppskjuten serie togs beslutade vi oss för att ta ett kort uppehåll. Vi har ”semester” från torsdagen 2/4 och börjar igen tisdag 14/4.

 
 - Träningsmatcher är för dagen ok från styrande myndigheter med dess restriktioner, något planerat?
Wallin - vi planerar att genomföra en träningsturnering i maj med Astrio, Leikin och Laholm samt eventuellt och förhoppningsvis HBK U21. Vi har också planerat för träningsmatcher mot division ett och två motstånd i andra län men får avvakta riktlinjer och restriktioner om dessa kan bli av.
Blomqvist - vi kommer hålla igång med 4 pass i veckan. Utgångsläget är vi ska spela en enkelserie med start i sommar och då ska vi vara riktigt väl förberedda. Förutom träningar kommer vi spela träningsmatcher mot Halmias P15. Vi tar tillfället att möta drivna unga killar som kan jaga oss ordentligt. I maj månad blir det ett antal träningsmatcher mot HBK, Laholm och Böljan.
 

- Läget i truppen?
Wallin - läget är bra, alla är för tillfället friska och tillgängliga. Vuk Lugonijc gjorde sin första träning med oss igår, och där för vi fortsatta diskussioner om ett eventuellt kontrakt. Kul, intressant och mer info senare.
Blomqvist - vi har förberett oss väl för serien som skulle startat 10/4. Tjejerna har tagit stora kliv under försäsongen och vi har bra prestationer i alla matcher. Även om det har funnits situationer som vi borde löst bättre i vissa matcher. Men vi har varit det spelförande laget oavsett motstånd (undantag svenska cupen mot KDFF).
 

- Tankar i övrigt kring covid-19, dess konsekvenser VI vet idag samt tankar framåt?
Wallin - såklart tråkigt med Covid-19 och uppskjuten seriestart, men vi har den största respekt för de beslut och riktlinjer som tas och gäller. Vi byter om hemma och träffas endast utomhus på träningsplanen.
Blomqvist - läget är unikt nu. För oss som håller på med fotboll är det också unikt och svårt men för ännu viktigare områden i vårt samhälle är det en väldigt kritisk situation och på riktigt allvar. Något som vi i Halmia dam gör vårt bästa att hjälpa till med och accepterar samt ställer upp på alla direktiv och restriktioner som myndigheten ger oss.


- Övrigt?
Wallin&Blomqvist - Serierna kommer spelas som en enkelserie, om dom blir av. Man kan prata om rättviseaspekter m.m med den lösningen, vi gillar läget och utmaningen och kommer förbereda oss maximalt för att vara redo när serien startar, förhoppningsvis 14 juni som det ser ut idag. Herr har fått sju hemmamatcher och sex bortamatcher. Dam har fem hemmamatcher och sex bortamatcher (HBK-ISH på Örjans Vall i slutet på Juni). Varje match blir väldigt viktig och en bra start i juni är av stor vikt.


VI tackar för intervjuerna och önskar våra representationslag det allra bästa i sina förbedelser inför seriestart. Vi vet också att våra ledare och spelare följer liggande restrektioner mycket noggrant. PS. Dessutom sitter våra representationslag ute på city gross i dagarna fyra, torsdag-söndag, och säljer bingolotter - ett sätt att bidra för viktig inkomst till ISH när pensionärerna (vilket många av våra normala försäljare är) skall hålla sig hemma i dessa tider.


// Administrationen