Vinst mot HBK..

Delar utav ISH U15 2020 Delar utav ISH U15 2020
Här kommer ett litet reportage om vår U15 trupp som idag besegrade HBK U15 i en träningsmatch med 3-1 (1-1), dessutom på ett positivt vis.

Så här säger truppens eminenta ledarstab;
Efter en lång försäsong börjar vi närma oss gräsplanerna på Halmstad 
Arena. Vi har tränat 4 gånger i veckan med 3 pass ute och ett fyspass i 
veckan. Truppen ser bra ut där många spelare har tagit kliv framåt.  Vi har även under vintern fått in Michael Baggner som assisterande tränare (f.d spelare i herr A) som kommer bli en tillgång för laget. På ledarsidan har vi tappat Fredrik Lindberg, som nu tränar OIS damlag.

Vi har spelat en futsalcup i Kristianstad, en helg med 05:orna och en helg med 06:orna. Futsal är ett kul avbrott och bra teknikträning. Vi spelar även vår egen arrangerade Vintercup där lag från hela Halland 
deltar. Efter gruppspel är vi nu framme vid slutspel nästa helg, 28 mars. I kvartsfinalen slog vi ut Falkenbergs FF med 4-0 och nu väntar Laholm i semifinalen. I den andra semifinalen möts Halmstad BK och Tölö. Kommer bli en mycket rolig avslutning på vintersäsongen.

Idag (lördag 21 mars) hade vi träningsmatch mot HBK på ett soldränkt Halmstad Arena och mycket publik. Alltid lite prestige i dessa möten såklart och att tagga till killarna behövs inte direkt. Vem vill inte vara en vinnare på skolan kommande måndag efter match, ödmjukt menat.
Vi startar matchen mycket bra och sätter våra höga press riktigt bra. Vi hinner både att göra 1-0, missa straff och skjuta i ribban på de första 20 minuterna. HBK kommer sedan in i matchen och kvitterar i en 
tilltrasslad situation där vi Halmianer nog tycker att vi skulle fått med oss en frispark innan de gör 1-1. Ett resultat som står sig halvleken ut. Andra halvlek börjar HBK bättre än oss, men vårt försvarsarbete funkar bra. Håll dem framför och utanför oss, absolut inte mellan och bakom oss. HBKs press avtar och vi får till ett bättre spel igen och efter en fin kombination sätter vi 2-1. Innan matchen är slut sätter vi även 3-1 efter en fin individuell prestation och smart assist innan det. Mycket nöjda spelare (och tränare) i omklädningsrummet efter matchen - berättar ledarstaben.

Nu ser vi fram emot att serierna ska dra igång där vi kommer spela i kvalserien till nationell serie och i Hallandsserien - avslutar ledarna i U15, huvudtränare Andreas Sjökvist samt assisterande tränare Markus Whepton och Michael Baggner som administratrör Anders Frånberg.


// Administrationen