Förlust för herr

Träningsmatch
IFK Värnamo - ISH 3-0 (0-0)Lite kopierat från Värnamo Nyheter;
Det blev vinst med 3–0 (0–0) när IFK Värnamo på söndagseftermiddagen ställdes mot IS Halmia i en träningsmatch. Värnamo gjorde samtliga mål i den andra halvleken.
Under söndagen vann IFK Värnamo hemma på konstgräset. Division 2–laget Halmia var på besök. 27–årige Anton Henningsson provar för närvarande med IFK Värnamo och han kommer närmast från flera säsongers spel i norska Raufoss. Han är en stor och stark anfallare som är bror till den förre Värnamospelaren Alexander Henningsson. Hittills har IFK Värnamo klart med fyra nya spelare, och det har tidningen skrivit om tidigare. Spelarna det rör sig om är Joel Stevens, Abdussalam Magashy, Michael Kargbo och Bernardo Vilar.
Möjligen blir Anton Henningsson, som har spelat fotboll i Norge de senaste sex åren, IFK Värnamos femte nyförvärv inför säsongen 2020.
Jonas Thern tränar IFK Värnamo.
– Vi är väldigt bra i defensiven, Halmia kommer ingenstans. Vi vinner med 3–0 men vi var lite trötta. Vi har tränat hårt och killarna kommer få två dagar ledigt veckan som kommer, säger Jonas Thern.


Vi fick en pratstund med assisterande tränare William Åberg som säger följande om dagens match;
1a halvlek gör vi det ok eller stundtals bra. Det är fördel Värnamo både chansmässigt som possession. Men vi tycker att vi står upp och har tendenser till bra spel som leder till några hyfsade lägen. 0-0 i paus känns som ett bra resultat att bygga på till 2a halvlek. 
I paus pratade vi om att spela lite rakare och visa mer alternativ i djupled för att inte köra fast i deras höga presspel samt ha mer tålamod med bollen när vi väl kom upp i planen. 
Tyvärr börjar 2a halvlek med ett tidigt baklänges mål som känns billigt. Spelet blir lite frustrerat och vi orkar inte lyfta oss. Kanske ett resultat av tätt matchande de senaste veckorna. Men vi behöver definitivt bli tightare framför eget mål. Vi släpper in  ytterligare 2 “billiga” mål och har samtidigt svårt att skapa nåt i sista 3e delen. 
Rättvist att Värnamo (som är det bästa vi mött hittills i år) vinner. 14-4 i avslut i hemmalagets favör talar sitt tydliga språk. Dock borde vi kunnat hålla siffrorna nere lite om vi inte slarvat vid några av målen. 

William deklarerar också om status i truppen:
De 15 spelare vi tog ut till helgens match var de vi hade tillgängliga. 
Rasmus B, Andreas Å, Osama H är sjuka - tillbaka nästa vecka. 
Hasanen N - klev av träningen i fredags pga ljumskkänning, oklart i dagsläget. 
Anton H - bör vara nån/några veckor från spel.
Hampus G - samma här, har tränat fullt i 2 veckor nu. 
Albin M - har äntligen börjat vara med i spelövningar på träning. Är nog lite längre ifrån matchspel än övriga och har varit smärtfri när han testat, så förhoppningsvis dröjer det inte länge. 
Erik P- långtidsrehab. 


Laget/truppen
Markus
Erik - Adrian - Endrit - Jesper
Kristoffer - Zemri - Marcus
Oskar - Ola - Omar
Avb: Romario (in 65), Kenan (in 75), Ben, Oskar (målvakt)


// Administrationen