Förlust för herr

ISH - Dalstorp IF 1-3 (1-2)
Mål: Endrit Ibishi (frispark)

Fint underlag, fint väder (första i år) men något liten plan - 98x58 sades det. Nåväl, man skall inte skylla något mindre bra på underlagets mått. Dock startar ISH matchen riktigt bestämt och tydligt på plan, sätter sin höga press och spelar bra fotboll. Efter ca 15 minuter bjuder dock ISH in Dalstorp i matchen efter något röriga domslut här, före som efter. Målvakt Markus missar ett uppspel och drar på sig rött kort i situationen, frisparken därpå mycket enkelt in i Halmias mål och detta får manskapet i muren ta på sig helt. I samband med röda kortet bad ALLA (allra mest Dalstorp) inblandade om in med ersättare så fullt manskap för båda lagen i en TRÄNINGsmatch, men rättskiparna hänvisade till reglementet - suck. Efter utvisningen och ledningsmålet har ISH 10-15 minuter som är undermåliga med åtskilda missade passningar, tekniska fel samt märkliga beslut. I ett av dessa bjuder ISH på 0-2 och självmål...en period inte värdig ISH. Sedan spelar ISH upp sig defensivt som offensivt och är det bättre laget halvleken ut, Endrit trycker stiligt in reduceringen 1-2 via frispark från ca 20 meter. Ola Lindh borde fått en straff med sig innan domarna blåser av en rörig första halvlek med mycket händelser, otroligt många avblåsningar och stopp under första halvlek som egentligen är relativt snäll - blir svårt med matchrytmen då och sevärd fotbollsmatch.
Andra halvlek blir lite av en transportsträcka, lagen försöker men får inte ut så mycket offensivt och sköter sin respektive defensiv bra och bäst. Ur ingenting och från dålig situation tilläts dock Dalstorp göra 1-3 i minut 70. Efter det händer inget konstruktivt, en match nästan helt klinisk från bra målchanser via spelsekvenser blir ändå 4 mål - märklig match och svåranalyserad för att ta med sig något nämnvärt. Det man nog kan ta med sig som kollektiv och hänvisa till är antalet lättvindiga insläppta mål på kontot som är något hög, i övrigt som sagt svårt att ta med sig något ur en märklig match där ISH ändå fick träna på spelet 10 vs 11 - vilket man gör bra. Fram till matchen mot Vinberg i tisdags har det mesta gått i rätt riktning för förbättring, idag blev det dock ett litet stopp i utvecklingen.

Även kommande vecka väntar två matcher, DM på torsdag mot Andersberg och division 1 laget IFK Värnamo borta på söndagen.


Startelvan
Markus R
Erik F-Andreas Å-Endrit I-Rasmus B
Kristoffer T-Zemri C-Marcus J
Oskar RT-Ola L-Romario H


// Administrationen