Förlust för dam

Svenska Cupen
ISH - Kristianstads DFF 0-6 (0-2)
0-1 min 34
0-2 min 44
0-3 min 67
0-4 min 70
0-5 min 71
0-6 min 80

Halmia hade förhoppningar före cupmatchen mot allsvenska Kristianstad DFF i att kunna prestera ett eget spel, men det allsvenska mittenlaget från 2019 smulade tyvärr tidigt sönder den planen och bjöd på en nyttig lektion.
- Vi kan ju inte tro på förlust men de käkar upp oss, och vi har lärt oss en läxa, erkänner Halmias tränare Peter Blomkvist.
Halmia fick jobba hårt från start då KDFF tog matchen helt klart på allra högsta allvar, det blev mycket jaga för hemmalaget och stort bollinnehav bortalaget. Ändå försvarar sig ISH riktigt bra mest tack vare bra backlinje, defensiv grym balansspelare i Evve samt bra målvaktsspel utav hemmalagets utseddda "matchens lirare" (från matchvärd HFAB) nyförvärvet Matilda Brovall. Det offensiva spelet försökte konstant men hade det mycket svårt idag mot övermäktigt motstånd, dock skall hemmalagets moral-jobb-ständiga försök till konstruktivitet hyllas. ISH hade lite otur som fick 0-2 emot sig precis före paussignal.
- Alla våra spelare är tappra och bjuder inte på något även om KDFF piskar in bollarna mot vårt mål, säger Blomqvist.
Halmia fick en välbehövlig paus och kommer ut positiva i andra halvlek med lite korrigeringar, laget fortsätter jobba riktigt hårt och vara konstruktiva med boll men bortalaget är på hemmalaget konstant. ISH håller stången länge utan att själva skapa någon riktigt bra målchans, men efter bortalagets 0-3 sjunker många i mentalitet i hemmalaget samtidigt som bortalget pumpar på än mer...0-4, 0-5, 0-6 boxas tyvärr in i hemmalgets bur innan domaren blåser av matchen. 
- Vi höll 0-2 ganska länge men de fyller på hela tiden med spelare i fart på båda kanterna, fortsätter coach Blomqvist.

En mycket nyttig match för vårt unga lag ur flera aspekter och en go genomkörare rent fysiskt för alla.

FC Rosengård besegrade Västerås idag med 5-0 i den andra gruppmatchen, just svenska mästarna Rosengård är vår nästa motståndare i Svenska Cupen - hemma på Skedalahed 14 mars 13.30.


Laget/truppen;
Matilda B
Lina E - Celine G - Alica H - Fanny RK
Avelina P - Emmy L - Moa J
Evelina B - Azra T - Sofia V
Avb: Tilda L (in 45), Tilda B (in 56), Ellen A (in 70), Anna WB, Kannika P (mv).


// Administrationen