Dags för Svenska Cupen

DAM (gruppslutspel Svenska Cupen)
IS Halmia - Kristianstads DFF
Lördag 22 Februari kl.14.00 (Skedalaheds Idrottspark)


Då var det äntligen dags för första matchen i Svenska Cupens gruppslutspel, först ut är Kristianstads DFF (sjua i Allsvenskan 2019), sedan FC Rosengård (Svenska mästare 2019) och sist ut som motståndare i gruppen är division 1 laget Västerås BK 30. 4 grupper med fyra lag i varje är vad som är kvar i cupen, gruppettorna går vidare till semfinal.

Så här säger tränare Blomqvist inför matchen;
Försäsongen har präglats av frånvaro av alla dess slag. Trots det har vi verkligen gjort allting vi kan för att hantera det viktigaste vi har, vardagen, och bli lite bättre hela tiden. Men försäsongen har även präglats av en massa leenden, skratt och lirande med boll. Vi har spelat fotboll. Fysträning utan boll håller vi inte på med. Mönsterna i spelet sitter bättre och bättre. Kvittot på de har vi fått efter våra 3 träningsmatcher mot på förhand väldigt starkt div.1 motstånd. Att gå från 0-5 förlust till vinst med 3-2 mot Göteborgs DFF på bara lite mer än ett år är en trevlig resa. I år är vi en mer homogen grupp/trupp som fungerar bättre på och utanför plan. Att fullständigt spela ut Böljan och vinna med 5-1, när vi förra året inte vann en enda gång på fyra försök (0-0,1-1,0-2,3-1) visar att vi gått från svårslagna till att kunna göra många mål. Den stora anledningen är att spelarna ser samma saker och tänker likt. Att matcha, vinna (2-0) och hålla nollan mot ett stor satsande Eskilsminne gör att det blir kul att gå till träningen en regnig och blåsig måndag kväll. Nu ställs vi mot ett mycket mer fysiskt lag, Kristianstad, än vi är tränade för. De är rå starka på fasta situationer och har en power i sitt direkta anfallspel. KDFF springer, de kommer jaga oss. Men vi kommer försöka spela vårt spel. Med så mycket boll vid fötterna som möjligt. Vi kommer passa på att njuta för det kommer en regnig måndag kväll snart igen när vi ska vara som bäst - avslutar Peter Blomqvist.


IS Halmia och matchvärden HFAB (bl a priser till matchens lirare i vardera lag) hälsar alla hjärtligt välkomna till Skedalheds Idrottspark, kiosken är såklart öppen :-))


// Administrationen