Evelina Persson inför Svenska Cupen

Evelina Persson Evelina Persson
Vi tog en liten pratstund med damlagets mest rutinerade spelare, trots sina unga 24 år, Evelina "Evve" Persson.


Vad vet Du/Ni om Kristianstad DFF?
Vi vet inte jättemycket egentligen, vi får se vad Peter (tränaren) lägger fram dom sista dagarna. Det vi fått se är att dom är fysiskt tuffa, vilket vi redan räknat med såklart. 

Har Du spelat mot Allsvensk motstånd tidigare?
Nej, det har jag inte. Så det ska bli väldigt kul! 

Tilltänkt matchscenario?
En tuff match där vi kommer få jobba väldigt hårt för att hålla matchen vid liv. Jag tror Kristianstad kommer ha det mesta av bollinnehavet men vi ska försöka att rulla så mycket som möjligt. En rolig utmaning! Just resultatet vill jag inte fokusera på, men vi hoppas på att ge Kristanstad en match. 

Tror Du coach Blomqvist kommer att ändra något i sitt tänk samt upplägg inför denna match?
Jag tror vi kommer hålla oss till det spel vi brukar och inte fokusera allt för mycket på motståndet. Men såklart några taktiska bitar tar vi med oss in i matchen på Lördag. 

Vi gör 1-0 efter 15 minuter, hur agerar Ni då?
Det är viktigt att vi hittar ett lugn och tar vara på bollen. Rent taktiskt försöker vi fortsätta spela vårt spel och göra allting så noggrant som möjligt. Det är viktigt att vi vågar spela vårt spel trots på pappret bättre motstånd.   

Vi gör 1-0 i 80e minuten, hur agerar Ni då?
Här är det viktigt att vi satsar på det defensiva och inte gör några onödiga löpningar offensivt. Vi försöker rulla boll och förstöra motståndarnas spel så gott det går. 

Kristianstad leder med 4-0 efter 30 minuter, hur agerar Ni då?
Vi måste behålla lugnet och försöka göra varje del ännu bättre. Det är viktigt att vi håller humöret uppe och peppar varandra. Resultatet är just då oviktigt utan det viktigaste är att vi fokuserar på att hitta vårt spel. 

Tankar i övrigt kring lagets status samt deltagande i Svenska Cupen med två etablerade Allsvenska lag med bl a Champions Leauge erfarenhet? 
Vi har några som år bortresta vilket såklart är tråkigt, vecka 8 (sportlov) hade vi egentligen ledig vecka inlagd från början. Men det har kännts bra på träningarna och stämningen är verkligen på topp! Jag tror jag talar för alla att vi ser fram emot Lördag väldigt mycket och tycker det ska bli en spännande match. Att få chansen att möta så bra lag är såklart nervöst men vi hoppas kunna ge dom en match, vilket jag verkligen tror vi kan göra. Med detta gäng är ingenting omöjligt!


VI önskar Evve och alla andra spelare i laget som tränarstaben det allra bästa nu på lördag 22 februari, matchstart 14.00 på Skedalaheds Idrottspark - be there!!


// Administrationen