Resultat träningsmatcher

HERR
Sävedalens IF - ISH 3-2 (1-2)
Mål: Adrian Hallsö, Oskar Rantalla Törnfelt 


Vi kopierar en del ur Sävedalens reportage;
"SIF vände och vann. Det är skönt att vinna fotbollsmatcher. Jag älskar att möta Halmia. Det är ett bra lag som kommer att ligga med i toppen på sin division 2-serie, säger Sebastian Chitsaz. 
Tillställningen började verkligen inte bra. Inga gyllene tider om man säger så. Vädret var skapligt och det regnade inte men ändå kom första kallduschen redan efter två minuter. Halmia gjorde ett snyggt mål, lite så där omarkertat, på hörna. Andra målet i baken kom sedan efter tio minuter. Halmia pressade högt och fick verkligen utdelning. Snacka om uppförsbacke. Men ett småchockat Sävedalen tog ändå tag i det och efter typ en kvart och resten av matchen var det hemmalaget som var det något starkare laget på planen. Efter tjugo minuter drogs svårfångade Anton Salihu ner i straffområdet och namnen Nilsson var obönhörlig från elvameterspunkten.
I andra halvlek ökade SIF tempot ytterligare och spelade väldigt fint. Även Halmia var bra. Och än en gång drogs Anton Salihu ner och denna gång var det  Anton ”Ante” Olsson som satte dit straffen. Lika rejält och i stort sett i samma maska. Derrick ”Mokolea” Ddungu skapade massor på sin vänsterkant och med fem minuter kvar fick han och laget en välförtjänt belöning. 
Notabelt:
IS Halmia är ett spelande och rörligt lag. De spelar trevligt och tekniskt och mycket med one-touch."
 
Målen:
0-1 (2) Nick på hörna efter variant
0-2 (10) Efter ett snabbt anfall med inövat mönster
1-2 (20) Anton Nilsson straff
2-2 (50) Anton Olsson straff
3-2 (85) Derrick Ddungu sprang sig fri på vänsterkanten efter missförstånd hos ISH

Laget/truppen;
Markus
Erik F-Adrian H-Andreas Å-Rasmus B
Zemri C-Ola L-Marcus J
Oskar R-Romario H-Hasanen N
Avb: Oskar B (in 45), Endrit I (in 70), Kenan C (in 75), Benedict G (in 80).

Så här säger Anders Wallin om matchen och lagets status;
"Första halvlek är riktigt bra, offensivt som defensivt, vi gör två mål efter två riktigt bra anfall och borde i ärlighetens namn gjort fler mål när vi kombinerar och när vi pressar dom högt och vinner boll. Sävedalen skapar inget i första halvlek, men får en tveksam straff och reducerar. Noll avslut på mål av Sävedalen enligt Williams statistik. I andra halvlek jämnar det ut sig, men vi skapar några bra lägen som är nära att resultera, Sävedalen får ytterligare en straff som kan diskuteras och 2-2 var ett faktum. Sen har Zemri en nick från nära håll som är nära att resultera, bra räddning av målvakt. Marcus två bra avslut och ytterligare två bra målvaktsräddningar samt även räddning på Fermans avslut från snäv vinkel. 3-2 till Sävedalen är en rensning från deras målvakt som Oskar ska gå ut och ta men tvekar lite och backar, vårt försvar stannade då de trodde att Oskar skulle gå ut - ett missförstånd. Sävedalen spelare hinner först, går in i banan och skjuter mellan benen på Endrit. Ett klart fall framåt för oss trots förlust, en match bättre för varje vecka. Vi ville verkligen vinna dock så tråkigt att släppa in sådana mål, men vi tar med oss första halvlek då var vi riktigt bra - nästa helg ska vi vara bra i 90 min!"


DAM 
Eskilsminne IF - ISH 0-2 (0-0)
Mål: Sofia Voldby, Moa Jönsson straff


Vi kopierar en del ur Eskilsminnes reportage;
"Eskilsminne IF:s damer förlorade lördagens träningsmatch på Västergårds IP mot IS Halmia med 0-2 (0-0). Trots förlusten fanns det klara ljusglimtar menar huvudtränare Izet Kaljic som dock efterlyser större skärpa i avsluten. Målchanser skapades i mängd men Eskilsspelarna hade förtvivlat svårt att sätta dit bollen. - Matchen innehöll perioder av väldigt bra passnings och försvarsspel. Dessutom skapade vi många målchanser. Det hade inte varit orättvist om vi gjort två-tre mål, tycker Izet.
Efter en mållös första halvlek kunde Halmia ta ledningen i den andra med 0-1. Eskils roterade frisk en bit i i den andra halvleken där nio nya spelare kom in. Slutresultatet skrevs sedan till 0-2 efter en straff i slutet. - Jag är förstås inte nöjd med förlusten och det är inte tjejerna heller. Men dessa matcher ingår i uppbyggnaden av laget inför serien och det fanns som sagt klara positiva inslag. Nästa vecka möter vi Laholm som spelar i samma serie. Jag hoppas att vi ska få se en islossning i målskyttet då, slutar han."

Så här säger Peter Blomqvist om matchen samt lagets status;
"En väl genomförd match mot ett riktigt bra motstånd. Framförallt i första halvlek får vi till det mönster i spelet som vi söker och borde ha gjort ett par mål. I andra halvlek får vi lite svårare att spela bort deras förstapress vilket gör att Eskils under en period får många bra målchanser men som nya målvakten Matilda visade klass på. Att kunna vinna och dessutom hålla nollan mot ett så pass starkt division 1 lag som Eskils är vi väldigt nöjda med. Där finns fortfarande mer att önska i vårt spel för att kunna kontrollera positiv utveckling handlar om att vi hanterar vår vardag på ett bra sätt."

Målen:
65 min 0-1 Sofia Voldby efter fin soloprestation
75 min 0-2 Säker straff Moa Jönsson efter mönsteranfall där Evelina Brag blev fälld

Laget/truppen
Cornelia J
Fanny KR-Celine G-Alicia H-Saga H
Evelina P-Moa J-Emmy L
Sandra H-Azra T-Sofia V
Avb: Matilda B (in 45), Evelina B (in 45), Tilda L (in 45), Ellen A (in 45), Lina E (in 45).


// Administrationen