ISH Dam i Svenska Cupen!!

INFORMATION;
IS Halmia fick igår måndag 3/2 en förfrågan från Svenska Fotbollförbundet om vårt damlag vill ta över Kungsbacka DFF plats i Svenska Cupen 2020 nu när dom dragit sig ur, turordningen var på ISH efter kvalet ifjol. Fanns ingen tvekan någonstans utan det blev ja tack efter kontroll med ledare och spelare, men detta sätter också lite också press på oss i form av matcharrangemang på elitnivå (Svenska Fotbollförbundets krav) när två Allsvenska lag kommer på besök till oss. Lagen som kommer till Halmstad för att möta vårt Halmia är ingen mindre än Svenska mästarna tillika Champions League spelande FC Rosengård (Lördag 14/3 kl.13.30, även TV-sänd i Cmore) och mittenlaget i Allsvenskan från ifjol Kristianstads DFF (Lördag 22/2 kl.14.00), tredje laget är Elitettan-laget IF Limhamn Bunkeflo. ISH är ett av 16 kvarvarande lag i Svenska Cupen 2019-2020, 4 grupper med 4 lag i varje grupp. Hemmamatcherna för ISH i gruppen kommer att spelas på Skedahed.

Huvudtränare Peter Blomqvist uttalar sig;
"Wow vi har hamnat i finrummet! Tv-sänd match mot Championsleague laget Rosengård. Fanns inte på kartan att tacka nej när erbjudandet kom. Våra tjejer ska få mäta sig med de bästa spelarna i Sverige, om vi har någon chans eller ej är helt ointressant. Det här är ett minne för livet och en möjlighet att gå till och från matcherna med ett leende på läpparna. En möjlighet att visa mod och sina kunskaper mot de bästa, en möjlighet för våra Halmiatjejer att visa hur bra dem är. Svenska cupen är stort för damfotbollen i Sverige och våra 2 hemmamatcher blir stort för damfotbollen i Halmstad och vi får vara mitt i det - underbart, avslutar coach Blomqvist"


Mer information senare.


// Administrationen