Träningsmatcherna kör igång

HERR
Stafsinge IF - IS Halmia
Lördag 1 Februari kl.14.00 (Kristineslätt)


Vår seriekollega från ifjol Stafsinge IF blir årets första motstånd förr herrlaget, Stafsinges sejour i division 2 blev tyvärr bara ettårig och spelar i division 3 detta år.

Så här uttalar sig huvudtränare Anders Wallin angående årets uppstart som känsla och tankar i övrigt;
- Äntligen dags för årets första match. Vi har haft två bra träningsveckor med härlig intensitet och bra fokus. Det känns som vi har blivit ”en dag bättre” för varje träning, vilket är målsättningen.
Första veckan har vi jobbat med att förhindra speluppbyggnad med övergångar till hur vi vill kontra och den sista veckan har vi jobbat med vår speluppbyggnad med övergångar till direkt återerövring.
Truppen är bred och bra, vi har en plats kvar att fylla och det är nummer nio rollen. Romario Huela har fått möjlighet att visa upp sig i den positionen under uppstarten och får också  möjligheten att imponera på oss i morgondagens match.
Vi har en långsiktig vision om att utvecklas kontinuerligt både som lag och individer, att inte bara bli en dag äldre utan alltid en dag bättre. Vi har såklart höga krav på oss själva och varandra och hoppas kunna prestera på en jämn hög nivå under 2020. Resultat mål är alltid svårt att sätta såhär tidigt, men vi har en vision om att avancera i seriesystemet på sikt men om vi är redo för det redan i år får framtiden utvisa. När vi är mogna för division ett kommer vi ta steget upp, det är min fasta övertygelse - avslutar Wallin.


DAM
IS Halmia - Göteborgs DFF
Lördag 1 Februari kl.14.00 (Halmstad Arena)


Vårt damlag stöter på duktiga Göteborgs DFF igen (senast i december ifjol) och det blir en bra värdemätare för laget.

Så här uttalar sig huvudtränare Peter Blomqvist angående årets uppstart som känsla och tankar i övrigt;
- Förberedelserna de första veckorna har inte varit helt optimala. Resor, småskador, förkylningar och plugg inför tentor har gjort att vi varit lite för få på träningarna ibland i vår annars starka och stabila trupp.
Trots det så har aktiviteten och inlevelsen varit väldigt bra. Vi har några tjejer som dragit ett litet tyngre lass i inledningen och sett till att vi har hög kvalitet på träningen. Fotboll spelas med boll och tränas därför alltid med boll. Vi är inte ute efter springa utan boll med blodsmak i munnen utan arbetar med att utveckla de kreativa faserna i vårt spel med tydliga mönster och massa action. Förra året satte vi delar av vårt spel och nu är det dags att ta nästa steg. Vi vet vad vi ska göra och kommer göra det metodiskt för att hela tiden bli lite bättre på att kontrollera matcherna.
Nytt för i år är att vi filmar träningarna och inleder varje träning med samling och går igenom klipp från förra träningen kopplat till klipp från våra tidigare matcher. Det gör vi för att förstärka det vi gör bra men också trycka på varför vi borde göra annorlunda i vissa situationer för att metodiskt kunna bli bättre. Vi vill ha 11 spelare på planen som tänker fotboll likt. Om vi backar bandet 1 år och jämför med idag så är förutsättningarna bättre när det gäller det. Truppen är dessutom bredare, högre kvalitet och känslan av en härlig gemenskap går verkligen att ta på. Det ska bli riktigt kul att börja spela matcher.
Vårt enda minus idag är att vår första målvakt Cornelia Jarving åkt på en korsbandsskada och säsongen 2020 är över för denna fina människa, VI lider alla med Conne men VI kommer stötta henne maximalt under hela rehabiliteringen. Jakten på ny målvakt är påbörjad och kontakter finnes avslutar Blomqvist.


// Administration