Patrik Ingelsten tillbaka

Patrik i spelartröjan våren 2016. Patrik i spelartröjan våren 2016.

Vår f.d spelare tillika tränare Patrik Ingelsten gör comeback i vår rödvita fina förening, en entré som individuell tränare både för herrlagets offensiva spelare som damlagets - en grym resurs upptill våra redan starka ledarstaber. Borgar för än mer utveckling hos våra unga spelare.

Ingelstens entré i ISH var januari 2016 som spelare, sommaren 2016 tog han över som huvudansvarig med Anders Wallin då som assisterande. Den hösten var magisk med inga förluster, hög trivsel och avancemang från botten till toppen i division 2 och kval till division 1, där missade ISH vidare avancemang till division 1 med ett ynka mål. GAIS rekryterade Ingelsten till sig december 2016, där har han verkat både som assisterande, huvudansvarig och sportchef i perioder fram till december 2019. Del 2 2019 gjorde han och hans kollegor ett stort jobb med GAIS som innebar nytt superettan kontrakt även 2020. Ingelsten har varit boende i Halmstad under hela nämnda period och är så även idag.

Patriks aktiva karriär som spel i Allsvenskan, proffs i Holland och Norge kan den insatta fotbollsintresserade.

Så här säger huvudtränare Anders Wallin om rekryteringen;
- Jag och Patrik har jobbat framgångsrikt ihop tidigare när vi efter en fantastisk höst 2016 kvalade till division ett. Vi har under hans år i GAIS haft regelbunden kontakt och en bra relation och nu när han var ledig ställde jag frågan om han kunde tänka sig att hjälpa till i Halmia vilket han glädjande nog tackade ja till. Vi ska på måndag sätta oss ner och diskutera mer specifikt arbetsbeskrivningen i hans roll men det är ingen hemlighet att jag vill att han främst ska fokusera på anfallsspel och avslut. Det ska bli roligt att jobba ihop igen och med hans erfarenhet från proffslivet som spelare och även som tränare kommer han tillföra en hel del och komplettera övriga ledarstaben på ett bra sätt - avslutar Wallin.

Så här säger Patrik om sin återkomst;
- Det känns jättebra att vara tillbaka i denna fina förening. Jag, Wallin och Leif (klubbchefen) har haft kontinuerlig kontakt sedan jag lämnade för GAIS 2016. Jag har fått några erbjudande sedan slutet i GAIS men inget som känns riktigt bra samt stämt bra överens med min familjesituation som prioriteras högt. Skall blir både kul och intressant att få jobba ihop med Wallin&Co i nuvarande stab och vi skall tillsammans sy ihop min roll för lagets och spelarnas bästa. 


HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN tillbaka Mr Ingelsten!!


// Administrationen