Matilde Abrahamsson till college

Matilde in action! Matilde in action!

Vår goda spelare och personlighet Matilde lämnar ISH för college och fotboll i USA, detta har ju ISH vetat länge. Hade det inte varit för Matildes korsbandsrehabilitering så hade hon åkt i augusti detta år, Matilde är inom kort tillbaka i 100% skick.
Vi fick en liten avskedsstund med Matilde där hon delar med sig utav tankar kring hennes sejour hos ISH (denna gång..), håll till godo nedan.- När kom Du till ISH och hur gick tankarna då inför det valet?
Jag kom till Halmia sommaren 2015. Jag och Ebba Hed spelade i centern, men fick chansen provträna med halmias damlag tackvare Matte. Mitt första intryck var väl att det var en stor skillnad mellan flickfotboll & damfotboll. Dom var mycket mer snabbtänkta, passningsskickliga och starka. Sedan var valet rätt givet när jag insåg vilka möjligheter det skulle ge mig som fotbollsspelare att gå upp i nivå. Sen ingick även centern ett avtal med Halmia och valet blev ännu enklare.

- Hur tycker Du Din utveckling varit under tiden hos ISH?
Jag har utvecklats enormt som spelare i ISH, både som lagspelare och på det individuella planet. Jag kom från centern där alla var i samma ålder, till att som 14åring börja träna med damer, vilket innebar att jag fick bli bättre på beslutsfattande då jag inte var lika fysiskt stark som dom. När jag kom till Halmia spelade vi i ElitEttan och det innebar många långa resor och 90min bänk till en början. Det var väldigt krävande mentalt, men något jag tror har gynnat mig i längden. De sista åren fick jag även äran att va lagkapten, det har både stärkt mitt självförtroende på plan och förmåga att vara en god ledare. 

- Höjdpunkter sportsligt under Din tid i ISH?
När jag fick byta position från mittback till central offensiv mittfältare - och börja göra mål ;) 

- Hur ser Du på sejouren hos Vittsjö i perioder? 
Vittsjö-resan är något jag alltid kommer att ha med mig, det var extra roligt att jag fick göra det med mina bästa vänner (Ebba, Alva, Matilda, Fanny) som gjorde bilresorna lite enklare. Jag tycker alltid det är roligt att få utvecklas och alltid behöva prestera, när jag tagit en startplats i Halmia var chansen Att få träna Vittsjö given för mig, för att kunna ta ett steg till. Tack vare det har jag ändå fått spela i Allsvenskan! (förhoppningsvis inte sista) 

- Andra trevliga minnen under Din tid i ISH, på som utanför plan?
Många småsaker, såsom stunderna i omkl innan match osv. Bara att hänga med tjejerna, spela musik och tagga ihop. För mig är det dessa stunder som är de bästa! 

- Hur ser Du på Din närmaste framtid?
Nu den 1a januari åker jag till USA för att spela fotboll på college! Något jag alltid drömt om! 

- Dina bästa råd till unga tjejer som vill satsa på sin fotboll?
Aldrig va rädd att ta för sig och tro på sig själv. Va inte rädd för att testa en nivå högre och utsätta sig för och möta dom som är lite bättre. Du blir inte bättre i en miljö där du redan är stjärnan tror jag.


IS Halmia tackar Matilde STORT för hennes fina tid hos ISH denna gång och önskar henne det bästa i USA samt livet i övrigt.


// Administrationen