Noel till Mjällby AIF!

Noel skrev idag på för Allsvenska nykomlingen Mjällby AIF. Noel skrev idag på för Allsvenska nykomlingen Mjällby AIF.
Vår mycket talangfulla spelare samt fina människa Noel Törnqvist (född 2002) lämnar IS Halmia för att fortsätta sin karriär i anrika föreningen tillika nykomlingen i Allsvenskan Mjällby AIF, Noel skrev idag på ett 4-års avtal med Mjällby.  

Noel säger;
"Jag tackar IS Halmia stort för allt under dessa två åren, jag kom till en klubb jag inte visste så mycket om men som jag lärt mig älska och som gav mig den plattform som tagit mig dit jag nu styr. Halmia har givit mig möjligheten att växa som målvakt och människa. Mina lagkamrater som hjälpt mig att kunna ta dom steg jag vågat göra både på som utanför planen. Föreningens fantastiska ledare, även dom som inte syns så mycket, som alltid på något sätt höll i ordning på mina saker när jag glömt något eller skjutsat mig hem efter match eller träning. Mina tränare under mina två år som vågade satsa på en mycket ung och oerfaren kille som sin 1a målvakt, det är vågat men jag hoppas att jag visade att det var rätt. Till sist så hoppas jag att Halmia 2020 tar steget upp till division 1 där Halmia ska vara, avslutar Noel" 

Klubbchef Leif Jönsson säger;
- Vi är mycket stolta över att ännu en gång kunna utveckla unga spelare för den yppersta eliten i Sverige, dom senaste åren är det Sebastian Crona-Vuk Lugonijc-Malte Påhlsson-Isak Pettersson och nu då Noel, på pojksidan. Att Noel skulle gå vidare har vi känt ett bra tag nu, frågan var bara när. Fler föreningar på elitnivå har visat intresse för Noel men Mjällby har varit klart mest tydliga och offensiva sedan Noels vecka hos dom tidigare i höst. Vi tappar en grym målvakt tillika mycket fin människa, men Mjällby kommer förvalta denna spelare tillika människa väl framåt. Vår nya målvakt Oskar samt comebackande Markus Rydeberg får slåss om 1a platsen 2020 och i detta utveckla varandra tillsammans med vår duktiga målvaktstränare Timy Karlsson. Ett avtal kommer att skrivas mellan Mjällby-ISH vilket ger ISH möjligheten till lån utav Noel under delar 2020 vid behov och när det inte stör Mjällbys verksamhet såvida inte Noel blir 1a målvakt där - exempelvis under EM-uppehållet juni månad, avslutar Leif.

Noel hade avtal med ISH över 2020 vilket innebär en ekonomisk ersättning till ISH från Mjällby, belopp får inte nämnas men detta är Halmias största övergång sedan Mikael Roth såldes till Malmö FF 1998. Inga jättepengar i sammanhangen men bra nog för ISH som även har procent på vidareförsäljning.


IS HALMIA TACKAR NOEL STORT FÖR HANS TID I ISH SAMT ÖNSKAR HONOM DET ALLRA BÄSTA FRAMÖVER!!


// Administrationen