Spelarförluster dam

Det är inte bara spelare in för ISH Dam, några lämnar oss och provar sina vingar hos andra föreningar.

Frida Ottosson;
24-åriga lagkaptenen Frida Ottosson är en synnerligen rutinerad spelare trots sin ålder. Hon har flera säsonger på hög nivå både hos oss i IS Halmia som Stattena. Hon började spela som liten i Lilla Tjärby IK och hamnade via VGLT:s damlag i Halmia. Nu kommer lärarstudenten att representera en tredje klubb på division 1-nivå.
– Jag bor och studerar i Helsingborg så det blir Eskilsminne IF 2020. Pendlandet till Halmstad har tagit mycket tid. När man är uppe i det tänker man inte så mycket på det men när jag satte mig ner efter säsongen kände jag att det fick räcka.
– Det kände jag väl egentligen redan efter förra säsongen men jag skulle plugga hela säsongen och vi fick en ny spännande tränare i Halmia. Då kände jag att jag ville ge det ett år till, säger Ottosson, som är färdig lärare till våren.
Ottosson känner starkt för Halmia.
– Även om det inte är min moderklubb så är det den klubb jag representerat klart flest år som senior. Så det är klart att det är en förening jag känner starkt för. Men jag var tvungen att tänka lite på mig själv också.

Alva Hed
Alva Hed har varit i ISH över 5 års tid och kom till oss från IF Centern. Alva har hela tiden jobbat hårt med sin utveckling ock lyckats bra med det, landslagssamlingar och elitettanspel på vägen har det bl a blivit förutom egen fin utvecklingskurva. Alva har nog agerat på dom flesta positionerna i laget på vägen fram och även burit lagkaptensbindeln. Alva har varit ett föredöme och ledargestalt i ISH under många år. Alva går till HBK.

Hanna Comnell
Goda Hanna kom till ISH från IF Centern inför säsongen 2018. 2018 var Hannas år med tydlig utveckling månad för månad, året avslutades med provspel hos Elitettan-laget IFK Kalmar. 2109 har det dock varit något trassligt för Hanna, skador/sjukdomar och allmänt hackig närvaro har gjort det svårt med fortsatt utveckling. Hanna går till HBK.


IS Halmia tackar alla tre STORT för deras tid i ISH, en tid som samtliga skött alldeles föredömligt. ISH önskar Frida-Alva-Hanna det allra bästa framöver i sina nya föreningar samt utanför plan som livet i stort. Ett litet extra tack till Frida och Alva för alla fina år hos och för ISH.


// Administrationen