Förlust för herr

BK Olympic - IS Halmia 5-3 (2-2)
Mål: Ola Lindh 2, Ronny Sabo


Förutsättningarna inför seriens slutrunda var glasklara med ändå öppna angående plats ett och två i serien för tre lag. Dock "dödade" Qviding spänningen tidigt genom en 3-0 ledning innan 20 minuter hade passerat, vann till slut med 5-0 mot Eslöv hemma på Valhalla - GRATTIS säger IS Halmia till Qviding för serieseger. Därefter handlade det om kvalplatsen för Olympic eller Ängelholm.

Olympic började matchen bäst på Lindängens IP inför förväntansfulla ca 300 personer på läktarplats, 1-0 efter drygt 10 minuter men strax innan detta missade Ola ett friläge efter fint ISH-anfall. ISH repar sig och gör rättvist 1-1 genom Ronny. Hemmaledning 2-1 när inte ISH får bort och ur bollen från eget straffområde trots flera möjligheter, jubel på hemmaläktaren och unga hemmasupporters rusar in mot hemmaskytten. ISH är kaxiga och gör rättvist 2-2 genom Ola efter fint ISH-anfall och fast situation. Paus och 2-2. I andra har ISH mer lugn och rytmen i sitt spel offensivt som defensivt, efterhand märks detta tydigt i offensiven och ISH styr händelserna. Efter matchens anfall gör Ola 3-2 för ISH efter assist Oskar och Osama, nu känns mycket bra i ISH och en femte plats i handen. Timy i målet gör mycket bra idag och är aktiv, dock lite för mycket självförtroende kanske när han skall dribbla av en Olympicforward...tyvärr bolltapp här trots nästan lyckad dribbling och 3-3 drygt 10 min före slutsignal. Nu fick hemmalget ordentlig luft under vingarna, 4-3 och hemmaledning kommer också innan ISH börjar komma tillbaka. Coach Wallin ändrar från 4-3-3 i slutet till 3-5-2 och försöker mana till kvittering, detta kommer tyvärr inte och hemmalaget får jubla till 5-3 på övertid och därmed också kvalplats för dom.

ISH tog ju kvalplatsen ifjol i sista rundan då ISH besegrade just Olympic på hemmaplan i sista matchen med 3-2 i slutskedet på den matchen samtidigt som då IFK Malmö (som slogs mot ISH för kvalplats då) kryssade mot Hittarp i Hittarp, idag och i år får IFK Malmö försöka kvala sig kvar mot självaste Laholms FK och Hittarp (som varit topplag i tvåan två år i rad före detta år) åker ner i trean - inget är självklart. ISH får i år "nöja" sig med en mindre smickrande sjunde plats i serien.

Idag missade Noel (landslaget), Erik P (hjärnskakning), Albin M (bristning), Anton H (ljumske) och Rasmus (avstängd) matchen och det blir lite synbart i slagkraft totalt sett.
 
Nu får herrlaget vila i tre veckor innan uppbyggnad 2020 påbörjas, några spelare redan klara och många fler är positiva samt muntligt klara för fortsättning - mer information här inom kort.


Laget/truppen
Timy
Erik F-Adrian-Viktor-Osama
Kristoffer-Zemri-Ola (ut 84)
Oskar-Jasmin (ut 74)-Ronny
Avb: Marcus (in 74), Andreas (in 84)

Poängligan
3: Ola Lindh
2: Zemri Callaku
1: Adrian Hallsö / Viktor Jarälv


// Administrationen