Förlust för herr

IS Halmia - Qviding FF 0-3 (0-1)

Qviding är riktigt bra och krigade hårt idag samtliga 93 minuter för denna vinst i alla situationer, 0-3 speglar dock inte matchbilden alls. Qviding började dock matchen bäst och här fick ISH jobba hårt i defensiven för att freda sig. Efterhand börjar ISH få tag i matchbild som bollinnehav. Men efter en bra ISH period kommer Qviding i ett omställningsläge vilket dom är mycket vassa i och har så varit hela året, vilket resulterar i straff för Qviding och denna i mål utav en av deras stora skyttar för året. ISH kommer dock tillbaka och styr matchen än mer, publiken väntar på 1-1 men lite uddlöst från hemmalaget i avgörande moment. ISH hade dock en ledningsboll inne innan 0-1 utav Oskar efter inlägg Rasmus från vänster och fint anfall utav hemmalaget, men målet något överraskande bortdömt för knuff i rygg efter huvuddomarens ingripande när assisterande (som var närmare situationen) vinkade mål - surt. Även en straffsituation för ISH efter 0-1 (likvärdig Qvidings) efter bra ISH anfall och inspel av Ferman från höger till inlöpanda Marcus i fri yta, men två vilt uppoffrande Qvidingförsvarare undviker kvittering OCH straff för hemmalaget. Sabo har också ett kanonläge centralt från cirka 12-13 meter efter ett fint vänsteranfall men Sabos hederliga tåfjutt räddas utav Qviding. 

Andra halvlek startar Göteborgslaget bäst, men i en omställning för ISH (för en gång skull) går det fort och Oskar kör överstegfint på sista Qvidingspelaren och springer förbi, frispark och rött kort - frisparken från Ronny tar bortakeepern lätt. Hädanefter styr ISH mer och mer samt kraftfullt, majoriteten på läktaren väntar på och "ser" 1-1. Matchbilden är het i mångt och mycket och det gäller att vara kylig för alla spelare i avgörande situationer, i en sådan Qvidingomställning mot ISH tappar Rasmus Bengtsson lite och chansbryter - rött kort igen, här har ändå ISH flera spelare på rätt sida mellan situation och hemmamålvakt (många Qvidingspelare gapar och skriker här innan domaren väljer rött, som dock hade handen på det gula först). Därefter är matchbilden ändå fördel ISH, men Qviding är sylvassa i omställningingarna vilket dom förvarar väl och väntar på, ISH äger mycket boll men kör fast i offensiven idag.

Qviding sjöng högt och mycket idag efter match, både för viktig seger (serieledning efter Olympic kryss idag, Ängelholm är med lite också) samt glada över svår bortamatch. Alla i Qviding berömde ISH stort efter match idag, "2020 är Ert".

Nu vill ISH herr avsluta snyggt (gärna med vinst) i serieepilogen mot BK Olympic borta, serietvåa idag, lördag 12 oktober.


Laget/truppen;
Noel
Erik F-Andreas-Viktor-Rasmus
Zemri-Kristoffer-Marcus
Oskar-Ola-Ronny
Avb: Jasmin (in 70), Osama, Anton

Poängligan
3: Oskar Rantalla Törnfelt
2: Noel Törnqvist
1: Kristoffer Thydell

Dagens minus = planen på Halmstad Arena plan 1, ska detta vara Halmstad Kommuns näst bästa matchplan/arena!?

Publik: 125
Halva potten: 2581
Korvlotteriet (Korvpojkarna): 19, 30, 41 och 59, 77, 88  


// Administrastionen