Förlust för herr

Vinbergs IF - IS Halmia 2-0 (1-0)

Derby på fina Vinåvallen inför relativt mycket folk på läktaren med tanke på lagens mittplaceringar i serien. Ett mycket formstarkt (obesegrade sedan början på augusti) Vinberg var piggast dom första minuterna innan ISH tog tag i taktpinnen och efterhand blev det mycket ISH, dock var Vinberg vassa i sitt omställningsspel. Många på läktaren pratade om fint Halmia-spel med lite uddlösa sista biten framför mål, så vad det idag både i första halvlek men framförallt i andra. Till slut i första halvlek, efter att kommit runt åtskillda gånger på kanterna utan slutresultat (=målchanser), så är Oskar fräck efter ett fint anfall och bryter igenom två Vinbergsspelare i straffområdets ytterhörna och blir fälld på väg mot friläge - straff ISH. Mr Sabo fick straffen, bra slagen men vass målvaktsräddning. Kort därefter riktigt bra läge efter att ISH brutit Vinbergs uppspel, men Marcus instick till Oskar för friläge blev lite för brant och Vinbegs keeper hann precis avvärja Oskars läge. Anfallet efter får ISH f.d spelare Adrian Berisha bollen till sig ca 20 meter från ISH målet felvänd med fyra Halmiaspelare runt sig, här agerar ISH mycket passivt vilket leder till friläge Berisha och hemmaledning är ett faktum. I det läget absolut inte rättvist.
Andra halvlek startar som första slutar, ISH styr utan att hota. Men ca 10 min i andra halvlek slarvar ISH oerhört i sin uppspelsfas, Vinberg snappar upp sylvasst och brytning-pass-avslut blir hemmaledning 2-0 överraskande i ISH-lägret utefter hur matchbild sett ut fram tills dess. Byten och energi utgives i ISH men inget biter nämnvärt idag efter 2-0 och Vinberg kan kontrollera matchen relativt tryggt återstående matchtid efter 2-0. Det där lilla extra fanns inte idag hos ISH för vinst, för mycket slarv i avgörande moment offensivt som defensivt, något som Vinberg gjorde bättre idag. Eventuellt och högst troligtvis satt tätt matchande i vissas kroppar som knoppar idag, matchen mot Tvååker i onsdags var riktigt bra men laget var inte nära den nivån idag tyvärr - dock gav laget allt man hade för dagen (som det såg ut).

Två matcher kvar i årets seriespel för laget, inspirerande matcher mot för dagen seriens etta (Olympic) och två (Qviding).


Laget/truppen;
Noel
Erik F-Adrian-Osama-Rasmus
Zemri-Kristoffer-Marcus
Oskar-Ola-Ronny
Avb: Viktor (in 70), Jasmin (in 75), Andreas (in 85), Erik P.

Poängligan
3: Adrian Hallsö
2: Erik Ferman
1: Marcus Jönsson / Rasmus Bengtsson / Oskar Rantala Törnfeldt


// Administrationen