Förlust för dam

Svenska Cupen
IS Halmia - IF Limhamn Bunkeflo 1-3, 1-1 (1-0) vid fulltid, efter förlängning.


Allsvenska laget L/B öppnade matchen i högt tempo och tar tag i matchpinnen, men ISH är med på noterna och försvarar sig bra efter lite svårigheter i inledningen. Vid första anfallet för ISH, där man är på väg till avslut genom Evelina Brag efter fint anfall och inspel Nellie Andersson, så missuppfattar L/B försvarare med Allsvensk rutin situationen och drar Brag i tröjan på väg till friläge. Rött kort för bortalaget och straff ISH, L/B målvakt räddar dock Fridas straff. Efter ca 15 min så får ISH hörna som L/B målvakten boxar ut ur straffområdet, där står hemmalagets Lina som prickskjuter in 1-0 till publikens jubel. Sedan lyfter sig L/B men ISH försvarar sig mycket bra under första halvan och spelar även väl framåt när tillfälle ges, L/B har mest boll men ISH skapar dom bästa chanserna. 2-0 borde det varit till ISH innan paus. 
Efter paus får L/B mer att säg till om pga högre press samt att ISH backar hem lite, dock skapar L/B fortsatt ingenting i spelet vilket dock ISH gör. L/B skapar via fasta situationer och distanskott, vid en av L/B farligaste frisparkar strax utanför ISH straffområdes hörna till vänster från målvakts Cornelias sida sett - så lyfts bollen in med precision och L/B trycker något oväntat in 1-1. Oväntat sett till klara målchanser men L/B tilläts styra här ett tag, vilket straffade sig - dock märker man här att tempo och rutin börjar väga över för bortalaget trots att ISH gjort det riktigt bra och är en mer spelare på plan.
Ordinarie tid över och förlängning väntar nu i 2x15 min, L/B har första kvarten och gör 1-2 på sin enda klara målchans under denna kvart. Under andra kvarten är det mest och mycket ISH utan att få till kvitteringen trots att man är förtjänt utav det - matchens sista spark blir 1-3 och sedan blåser domaren av matchen.

Tråkigt för ISH som här hade en mycket god chans till härliga matcher våren 2020, dessutom var ISH mycket nära avancemang för slutsiffrorna speglar ej matchens utseende. Om ISH hade förvaltat sina avgörande lägen idag offensivt så hade det blivit hemmaseger. ISH-tjejerna gör det ändå riktigt bra idag mot ett duktigt L/B, två bra lag som presterade bra fotboll inför ca 100 åskådare.


// Administrationen