Vinst för dam

IS Halmia - Växjö DFF Akademi 5-1 (2-0)
Mål: Evelina Brag 3, Alva Hed, Evelina Persson.


Tidigt mål utav ISH gav bra energi till hemmalaget, målet gjordes av Alva Hed som fick fritt läge i straffområdet och placerade bollen lågt i målvaktens långa hörn. Spelet innan Alva fick läget byggdes upp hela vägen från nya målvakten Sai som övertygade med sitt spel med fötter under hela matchen. Större delen av första halvlek ägdes utav Halmia som borde straffat Växjö mer. Växjö stod högt med backlinjen och ISH är på väg igenom flera gånger som stoppades av offside eller mindre bra kvalitet från hemmalaget. Efter 30 min gör Evelina P 2-0 efter ett bra kombinationsspel med Sandra. Växjö har några fina individuella prestationer som mynnar ut i mindre bra avslut. I paus byts Evelina Brag in för ISH och Brag har stor show med äkta hattrick. Bra spel från samtliga tjejer som ger ISH massor av möjligheter, men Brag är hetast idag och avgör matchen genom 3-0, 4-1 och 5-1. Totalt sett en gedigen insats mot ett vilt kämpande Växjö. Insatsen kryddas av många bra anfall och fina mål från ISHś sida, laget skall nu säkra 6e placeringen i årets seriespel. 

Nu laddar laget inför Svenska Cupen matchen hemma mot Allsvenska Limhamn/Bunkeflo på onsdag 18/9, ISH har verkligen prickat in en formtopp inför detta.

Poängligan
3: Evelina Brag
2: Celine Gysenius / Fanny Ronnstam Kristiansson
1: Hanna Comnell / Frida Ottosson

Publik: 80


// Administrationen