Helgens matcher

HERR
Eslövs BK - IS Halmia
Fredag 13 september kl.19.00 (Ekevalla IP)

Nykomlingarna Eslöv från Skåneland har gjort det bra i år trots det stora steget från 3an till 2an, dock är dom inte helt klara ännu med 6 poäng ner till kvalplats och 15 poäng kvar att spela om. Eslöv förlorade mot Stafsinge borta senast med 2-1 men besegrade Hittarp före det med 4-2. ISH åker till Eslöv för seger och försök till avancemang i tabellen, ISH har alla tillgängliga förutom nya Andreas Åström som blir spelklar på måndag 16/9.

DAM
IS Halmia - Växjö DFF Akademi
Lördag 14 september kl.14.00 (Halmstad Arena plan 1)

Växjö har fem poäng upp till säker mark med nio poäng kvar att spela om, dom måste vinna denna match. ISH gjorde, trots förlusten, en mycket bra match senast borta mot Böljan - så den fina stigande form laget visat sedan efter uppehållet verkar hålla i sig. ISH har troligtvis alla sina spelare tillgängliga, träningsveckan har sett bra ut och laget går för tre poäng.

AKADEMIN
IS Halmia - Löftadalens IF
Lördag 14 september kl.14.00 (Halmstad Arena plan 3)

Vårt unga lag har ett tufft utgångsläge inför slutspurten och seriens sista fyra matcher. Till att börja med Löftadalen i morgon är en match som bara måste vinnas, vinst där och Getinge förlorar mot Lilla Tjärby borta så finns det ett bra möjlighet inför dom tre sista matcherna. ISH har visat fin form dom senaste matcherna och spelat bra fotboll men inte fått med dom poäng man varit förtjänt utav.

LANDSLAGET (flick)
Sverige F03 - Tyskland F03
Lördag 14 september kl.17.00 (Örjans Vall)

IS Halmia är medarrangör här tillsammans med Svenska Fotbollförbundet.
Trots spel med en mindre spelare i 80 minuter var F03-landslaget i onsdags 11/9 nära en heroisk upphämtning mot USA i för-EM. Monica Jusu Bah gjorde Sveriges reduceringsmål i 1-2-förlusten mot amerikanskorna inför över 1000 åskådare i Falkenberg.
– Det var en otrolig prestation i dag, fantastisk kämpainsats. Man ska aldrig vara nöjd efter en förlust, men i dag är jag det, säger F03-förbundskaptenen Pär Lagerström.
I dagens andra match tog Tyskland en klar 4-0-seger över Spanien. Det var 1000 åskådare i Falkenberg i onsdags och det verkar bli än fler på Örjans Vall i morgon - kul.


PS. I helgen genomför även ISH Halmiafemman på Halmstad Arena (Sannarp) och under lördagen spelar även många andra Halmia-lag på Halmstad Arena, se annan nyhet här.


// Administrationen