Förlust för herr

Hittarps IK - IS Halmia 2-1 (1-0)
Mål: Ronny Sabo (straff)


Hittarps första seger sedan juni månad, för dom en mycket viktig seger för fortsatt division 2 spel 2020 - något som märks i många serier och nivåer när det drar ihop sig. Detta också på "Hittarpsdagen" med mycket folk på plats. Hittarp krigar max i alla situationer och låg på sitt topp idag, defensivt/destruktivt med omställningsspel såklart. ISH tar tag i taktpinnen tidigt och styr händelserna mer och mer på plan ju längre matchen går. Trots stort bollinnehav fördel ISH så skapas inte så många klara målchanser, den bästa är inspel Oskar från höger utmed gräsmattan där Ola störtar in för att bredsida in inspelet som touchar Hittarpback lite och Ola stöter bollen utanför. Näst bästa är Kristoffer i bra avslutsläge centralt från cirka 18 meter efter fint anfall via högersidan, avslutet går högt över ribban. Hittarp har ett par farliga chanser under första akten via sitt omställningsspel. Hemmaledningen kom till via Hittarps enda etablerade anfall under första akten, ett kombinationsspel inne i Halmias straffområde och mål från nära håll otagbart för Noel. Hittarp har fått springa riktigt mycket under första halvlek.
Andra startar och klart övertag ISH direkt och stundtals än tydligare än första, ett kombinationsspel utav ISH blir till straff efter nya Oskar blivit kapad inne i straffområdet - Mr Sabo sätter 1-1 säkert i nät och i detta läge myckert rättvist. Fortsatt ISH dominans härefter, uppskattningsvis 75-25 fördel ISH i bollinnehav. Publiken pratar nu om bortavinst. I ett oväntat och ouppmärksammat ögonblick i en av Hittarps omställningar, efter slarv i ISH uppbyggnad (lite för mycket sådant sista kvarten), så kommer hemmaledning 2-1 högst oväntat och orättvist efter ett stort individuellt misstag utav en ISH-försvarare i avgörande skede. Därefter "bor" ISH i Hittarps straffområde resterande 5-6 minuter, skapar tryck och flera hörnor inkl ribbträff. Som dagens matchbild var så vinner att lag (ISH) den matchen 9 utav 10, surt.
Nu går ISH för plats fyra i årets seriespel, laget är ändå på rätt spår igen - trots förlust idag.

Laget/truppen;
Noel
Erik F-Adrian-Erik P-Rasmus
Zemri-Kristoffer-Marcus
Oskar-Ola-Ronny
Avb: Viktor (in 70), Albin (in 80), Jasmin (in 80).

Poängligan
3: Erik Ferman
2: Adrian Hallsö
1: Zemri Callaku


// Administrationen