ISH herr byter huvudtränare

IS Halmia hade ambitionen och truppen för att vara med och kriga om en topplats i tvåan den här säsongen, men har i stället landat i mitten av tabellen för tillfället. Det är en av anledningarna till att Ravnjakovic får kliva åt sidan med omedelbar verkan.

Klubbchef Leif Jönsson;
– Anledningen är det sportsliga som inte alls har blivit som vi hoppats och trott när vi gick in i 2019. Dessutom har det varit mycket låg energi i truppen efter uppehållet vilket har föranlett en förändring nu.
Har det funnit missnöje i spelartruppen?
– Det finns ingen klubb där alla spelare älskar en tränare, men det har varit svårt att hålla lågan på topp. Laget har tappat glöden på vägen fram och därför behöver vi agera. Vi har 7 macher och 21 poäng kvar att spela om, vinst på Halmiadagen och resultat studsar lite rätt så kan vi vara sex poäng efter på söndag. Goran har gjort det han har trott på och det ska han ha all heder av. Det är professionen vi inte är nöjda med.
Klubben har jobbat med några namn som ersättare för Ravnjakovic och valet föll på Anders Wallin, som varit kvar i en annan befattning i Halmia trots att han inte förnyat förtroende som huvudansvarig förra året - säger en del om Wallin som ISH. Rödvitt satsar i första hand på att hitta tränare i närområdet eller i dom egna leden. Wallin ledde klubbens herrseniorer 2017 och 2018, där han ifjol förde Halmia till kval till division ett.
– Det känns jättebra och tryggt att Anders kommer tillbaka. Han är motiverad och vi vet vad han går för. Målet är en långsiktig lösning för det är aldrig bra att byta tränare för ofta, fortsätter Leif.
Wallin har bara skrivit på för säsongen ut men ISH håller på att titta på en tränarroll som sträcker sig över en längre tid, men där har föreningen inte riktigt landat ännu.
- Det är så mycket med jobb och familj att överväga innan jag accepterar en fortsättning efter 2019, konstaterar Anders Wallin.
– Det går inte att göra så mycket på så kort tid och därför blir det viktigt att försöka hitta glöden samt den riktiga viljan igen. Vi kommer också att jobba med detaljer i spelet, men där kommer jag att ha en dialog med spelarna vad vi ska prioritera, fortsätter Wallin.

Redan på måndagen (idag) tar Wallin över befälet. Assisterande tränaren Emil Tillander och målvaktsansvarige Timy Karlsson blir kvar i sina roller likt övriga ledare.

IS Halmia tackar Goran Ravjakovic stort för hans tid i ISH sedan våren 2017 och önskar honom all lycka framöver, på som utanför plan.


// Administrationen