Förlust för herr

Onsala BK - IS Halmia 3-2 (3-2)
Mål: Marcus Jönsson, Emil Håkansson.


På självaste "Onsala-dagen" (grindslanten och mycket folk på plats) är ISH nära att lugga på tillställningen, men passiva 20 minuter utav 90 från ISH gjorde att hemmalaget kunde fira. Men konstgräs 10 augusti, nej tack!

ISH startar matchen både piggt och koncentrerat offensivt som defensivt, Onsala är mycket vassa framåt men läcker lite bakåt. ISH gör 0-1 efter ett piggt och snabbt anfall där Rasmus assisterar Marcus som "prickskjuter" in ISH ledning. ISH gör även 2-0 efter ännu ett piggt/snabbt anfall där Emil avslutar och själv följer upp retur till just 2-0 fördel ISH, just här känns mångt och mycket stabilt. Men laget har inte maxat självförtroende för dagen och från ingenstans bjuder ISH på 1-2 ur en kontrollerad situation, detta 2-3 minuter efter 2-0 för ISH - inte så bra ur en psykologisk synpunkt. En period på ca 20 minuter efter reduceringen är ISH sköra i defensiven, men har ändå ett par vassa möjligheter framåt för ett tredje mål. 2-2 Onsala efter ett mycket passivt försvar från ISH sida (även om Onsala gör saker mycket bra offensivt), 3-2 till Onsala på hörna precis före paus (avspark och paus direkt efter), passivt igen hos ISH i egen box. Onsala behövde inte anstränga sig nämnvärt för sina tre mål.  

Andra halvlek är STOR fördel ISH där Onsala väljer backa hem/kontra eller hålla i bollen utan attack, ISH spelar bra stora delar här och chanser skapas och dessutom kvalitativa sådana. I slutet bytts Jarälv/Pålsson in på topp och bollar upp på dessa och ett bra sluttryck skapas utan mål, Jarälv startade på bänk pga sjukdom torsdag-fredag. Som andra halvlek såg ut så borde defintivt ISH gjort minst ett mål framåt, i andra halvlek hade Onsala ingen målchans alls. Jasmin x 2, Emil x 2, Marcus, Zemri, Ola är några ur dom kvalificerade chanser laget hade - uppoffrande spel/block från hemmalagets försvar eller (framförallt) bra målvaktsspel behöll alla tre poäng i Onsala. Att Halmia åker hem poänglösa efter dagens match känns minst sagt snopet med tanke på matchens utseende och utveckling.

VI säger dock grattis till Onsala på "dagen"!

Laget/truppen;
Noel
Erik-Adrian-Osama-Rasmus
Zemri-Ola-Marcus (ut 80)
Ronny (ut 70)-Jasmin (ut 80)-Emil
Avb: Erik P (in 80), Viktor (in 80), Kristoffer (in 70).
 
Poängligan
3: Zemri Callaku
2: Rasmus Bengtsson
1: Osama Hassan-Adrian Hallsö-Marcus Jönsson-Emil Håkansson


// Administrationen