Förlust i DM för herr

DM-semifinal
BK Astrio - IS Halmia 1-0 (1-0)


Inför nästan 500 personer runt Söndrums IP lyckades Astrio besegra "storebror" med 1-0 efter att våra f.d spelare Per Gulda (frispark) och Alexander Hall-Ling (nick) producerat segermålet efter endast 9 minuter spelade, något passivt ISH försvar här. Första halvlek från Halmias sida är allt annat än bra, låg energi-många tekniska fel-mycket långt. Förutom Astrios mål här skapas inget kvalificerat i övrigt men Astrio försvarar sig bra och jobbar riktigt hårt och igenom alla situationer, något som saknades hos många i ISH under första halvlek. Dock blev mångt och mycket bättre i andra då ISH hade mer och mer boll och spelade betydligt bättre med mer fart och som det borde vara, totalt i andra måste det varit 80-20 fördel ISH i bollinnehav och Astrios duktiga målvakt fick sträcka på sig rejält ett par gånger för att freda sitt mål. Astrio vinner matchen på bättre försvarsspel som inställning över hela banan - VI säger grattis och önskar "Söndrums stolthet" lycka till i finalen mot Onsala.

Om Vi har förstått det rätt så väntar nu en sista chans för ISH herr till Svenska Cupen genom en kvalmatch mot Tvååker om den sista platsen Halland har, mer information senare.


// Administrationen