Vinst för dam

Division 1 södra götaland
IS Halmia - Ifö Bromölla IF 1-0 (1-0)
Mål: Frida Ottosson (straff)


Den viktiga matchen för båda lagen startade i ställningskrig, innan hemmalaget fick ordning på positioner och boll. Tidigt i matchen är Halmia det klart bollförande laget och Bromölla har inriktning försvarsspel och kontringsspel, men där var Bromölla vassa. Dock avvärjde backlinjen i ISH dessa kontringar eller målvakt Cornelia som enkelt plockade dom få distansavslut som fanns. I ett snabbt och konstruktivt anfallsspel bryter Nellie in från vänster och går på avslut, avslutet går mot mål men tar på en av Bromöllas försvarare på armbågen...domare blåser straff direkt, Frida sätter dit denna mycket distinkt i mål - jubel i hemmalägret och på läktaren. Sedan fortsätter Halmia att dominera första halvlek och det kunde/borde varit något mål till i paus kanske för hemmalaget.
Andra är den första lik men Halmia-dominansen blir snarare större. Defensiven är stabil och släpper inte till något och spelet framåt blir bättre och bättre, här borde ISH gjort minst ett mål till på dom anfall och chanser som skapas. När man inte gör det så blir de ju lite nerver till slut, men ISH reder ut det lugnt och stabilt och vinner den viktiga matchen mycket rättvist.

Laget/truppen;
Cornelia
Lina-Celine-Alicia-Frida (ut 65)
Evelina P-Sofia-Emmy (ut 65)
Sandra (ut 75)-Alva-Nellie (ut 60)
Avb: Tilda (in 60), Saga (in 65), Hanna (in 65), Evelina B (in 75).

Poängligan
3: Evelina Persson
2: Alicia Hansson
1: Emmy Lundkvist

Publik: 90


// Administrationen