Kryss för herr

Division 2 västra götaland
IS Halmia - KSF Prespa Birlik 1-1 (0-0)
Mål: Ronny Sabo


Prespa kom till Örjans Vall med delvis ny tränarstab, nya spelare men utan deras målskytt. Ändå är det Prespa som startar matchen bäst och är nära ett ledningsmål efter drygt 2 minuter, men avslutet går mer eller mindre rakt på Noel som räddar. Prespa försvarar sig bra, håller i bollen bra när dom äger den och visar stort hjärta i allt - allt som inte hör ihop med ett bottenlag, lyckas Prespa kopiera dagens insats avancerar dom i tabellen. ISH har en enda målchans under första halvlek och agerar oväntat passivt i mångt och mycket, Prespa verkar inte passa ISH speciellt bra för insatsen av ISH i Malmö mot Prespa var också en låg prestation. ISH kommer runt via Emil några gånger i första halvlek men inte till några avslut därefter, det enda läget ISH har i första är när Rasmus springer runt Emil och får bollen på djupet till friläge men målvaktsräddning. Ett litet tryck skapas i slutet på första halvlek men ingen kvalificerad målchans.
Många förväntade sig en bättre andra halvlek utav hemmalaget, men idag hade ISH det väldigt svårt med det mesta och ju längre matchen led ju mer osäkert såg det ut (förutom vid slutforceringen). Innan 0-1 gick båda för ett segermål men ingen skapade något, mest svängigt och böljande där Prespa har bättre kontroll på matchens händelser. Inhoppande Ronny misslyckades tyvärr med ett tillbakaspel som friställer en Prespa-spelare helt och chockerande 0-1 här i 74e minuten. Men klart bättre energi efter detta utav Halmia framåt och en stund senare reparerar Ronny sitt misstag och trycker dit kvitteringen 1-1, efterlängtat jubel på läktaren. Därefter går båda för ett segermål och lagen blir oerhört långa och det böljar rejält, inhoppande Oskar Gustafsson skapade mycket oreda för Prespa med alla sin maxlöpningar. Matchen slutar 1-1 och det är nog Prespa mest besvikna över för dom var det bättre laget totalt sett. 

I och med att topplagen vann idag så är det hela tio poäng upp när det är trettio poäng kvar att spela om, större under har hänt men ISH får fokusera på sig själva nu och ta match för match för så maxade prestationer som möjligt - idag var tyvärr ISH en bra bit från sitt max. Nästa match är redan på tisdag i DM-semifinal mot BK Astrio på Söndrums IP.   

PS. Zemri tillhörde en av planens bästa idag men blev utbytt pga känningar halvvägs in i andra, att folk på läktaren högt skall vräka ur sig okunskaper i varför man bytade känns väldigt onödigt och lågt.

Laget/truppen
Noel
Erik F-Adrian-Viktor-Rasmus
Zemri (ut 70)-Ola (ut 75)-Marcus
Albin (ut 75)-Jasmin (ut 70)-Emil
Avb: Oskar (in 75), Melker, Ronny (in 70), Osama, Erik P (in 70), Kristoffer (in 75),Timy (mv).

Poängligan
3: Zemri Callaku
2: Rasmus Bengtsson
1: Oskar Gustafsson / Erik Pålsson

Publik: 280
Halva potten: 2259
Korvlotteriet: 8, 17 och 41, 47


// Administrationen