Förlust för dam

Eskilsminne IF - IS Halmia 2-1 (2-0)
Mål: Självmål (assist till Nellie Andersson då)


En tung förlust för våra tjejer som är värda minst en poäng idag mot serieledarna, ja...Eskilsminne gick nu upp i serieledning i och med dagens vinst och med 1-2 fler matcher spelade än sina toppkonkurrenter. 

Om den "oinvigde neutrala" sett andra halvlek idag så hade hen garanterat sagt att ISH var det lag som låg i toppen, för så såg det ut hela andra halvlek i medvinden för ISH. I första styrde Eskilsminne mest i medvinden och framförallt första 20 minuterna på matchen då ISH hade väldigt svårt att komma ur sina startgropar likt Eskilsminnes utstuderade höga press. 1-0 är tyvärr en långboll som inte är en målchans men i övrigt duktiga Cornelia missdömde studs-fart/vind-planväta. 2-0 efter drygt 20 min på en praktträff efter ett fint hemmaanfall, otagbart för vår Cornelia. Därefter tar ISH för sig mer och mer ju längre matchen går.

Tyvärr blir sista 15 minuterna väldigt orytmiska med två långa avbrott pga två hemmaskador och utburna på bår (trist självfallet men inget ojuste), detta är i en period då ISH trycker på som mest och har ett bastant grepp på hemmalaget. Eskilsminne är dock farliga i sina kontringar. 2-1 är efter ännu ett kalabalik inne i Eskilsminnes straffområde där Nellie Andersson distinkt avslutar men bollen ändrar riktning och ställer hemmamålvakten, ett självmål men vi tror garanterat att Nellies boll hade gått in ändå. Men sedan blir det inte mer trots ett giganstiskt bollinnehav, flera goda chanser och än fler om sista passningen varit lite mer väl avvägd. Mysiga och välskötta Västergårds IP var välbesökt idag.

Vårt damlag har visat klar uppåtstigande formkurva på sistone efter en något jobbig inledning på året som i seriespelet med tunga skador på flera spelare samt tapp av målskytt pga flytt med pojkvän till Holland och proffslivet. Kan laget bibehålla och förbättra dagens spel och senaste matcherna form så blir del 2 i år mycket intressant för detta lag - nu får spelarna och ledarna en mer än välförtjänt sommarvila.


Laget/truppen; 
Cornelia
Lina (ut 80)-Celine-Alicia-Frida (ut 59)
Evelina P-Hanna (ut 36, ljumskproblem)-Sofia
Sandra (ut 59)-Alva-Nellie
Avb: Emmy (in 80), Evelina B (in 59), Saga (in 59), Tilda (in 36)

Poängligan
3: Sofia Voldby
2: Celine Gysenius / Evelina Persson
1: Lina Eriksson / Saga Holm


// Administrationen