Vinst för herr

IFK Malmö - IS Halmia 1-2 (0-1)
Mål: Emil Håkansson, Michael Baggner


En viktig match för vårt lag, men också för Malmö, dessutom på konstgräs i Limhamn (inte Malmö Stadion). Två lag med lite sargat självförtroende och många spelare skadade eller med skavanker. Hemmalaget saknade sin vassa spelare tillika skytt Noor, bortalaget saknade Viktor samt Rasmus B (ändå med på bänk) och Erik F som blev febrig på väg till Malmö och startade på bänk samt tveksamheter på Noel och Zemri men båda kunde ändå spela 90 med dövande medel.

Matchen startade lite trevande och försiktigt men klar fördel ISH. Efter ca 20 min i första och halvleken ut är det väldigt mycket ISH och det borde helt klart varit en större bortaledning i paus, Noel har inte ett enda kvalificerat ingripande under första halvan. ISH har bra lägen genom Emil-Marcus-Ronny-Erik P-Albin...till slut kommer målet, Rasmus A tar sig fram på egen hand med bestämdhet in mot straffområdet och blir "fälld". Hemmaprotester men domaren är tidigt bestämd, tvärtom och ISH hade garanterat tyckt likadant - Emil passar in ledningsbollen lugnt och distinkt.  

Andra halvlek fortsatt ISH kontroll utan att vara fantastiskt men kontrollerat och Noel sysslolös, dom flesta ser och väntar på 0-2. Från ingenstans i min 70 en bra Malmö frispark från Halmias högersida, den går igenom alla spelare i boxen men Noel reflexräddar imponerande. 5 min efter detta passivt och samlat ISH försvar som släpper till ett friläge och 1-1 som blixt från klar himmel. Men ISH slås inte ner utan försöker vidare och styr/skapar igen, till slut bombar Baggner in och upp 1-2 i nättaket efter ett fint anfall som avslutas med kombinationsspel i Malmös straffområde. Avslutningen blir ändå en pärs för bortalaget som ser ut att reda ut det hela relativt lugnt, men från ingenstans slarv i ISH backlinjen och friläge Malmö i 92a minuten...men Noel kommer ut och frilägesräddar grymt. Noel har 2-3 kvalificerade räddningar under dagens 94 minuter, i övrigt väldigt lugnt, men 2 av dessa är av stor vikt för vår seger idag.

Poängligan
3: Zemri Callaku
2: Ola Lindh / Erik Pålsson
1: Noel Törnqvist / Emil Håkansson


Nu väntar 2 1/2 veckas välförtjänt vila för våra spelare och ledare i herrlaget - njut utav ledighet och ladda om för en grymt bra "höst". Det rör på sig lite i herrtruppen, som brukligt inför "sommarfönster", men vi återkommer i detta när klar fakta finnes.


// Administrationen