Förlust för herr

IS Halmia - Ängelholms FF 1-4 (1-2)
Mål: Rasmus Andersson


Det blev en tung förlust idag på hemmaplan mot serieledande Ängelholm. Siffrorna stämmer inte alls överens med matchbilden, ÄFF gör två kontringsmål på övertid. Ängelholm börjar dock matchen bäst med högt aggresivt försvarsspel och snabb fotboll efter vunnen boll, ISH agerade här lite passivt och verkade lite ställda över ÄFF´s taktik - oftast möter ISH lag med lågt försvarsspel på Örjan. 0-1 på en genomskärare både genom Halmias mittfält som backlinje, löpning in bakom backlinjen och avslut otagbart för Noel. Sedan börjar ISH ta tag spelet mer bestämt, äger boll och börjar etablera spelet på Ängelholms planhalva men ÄFF är mycket kompakta i sitt försvarsspel. Efter ett boltapp utav hemmalaget är man inte snabb nog i sin omställning och ÄFF´s målskytt blir helt friställd, 2-0 bollen går in retligt mellan Noels ben. Efter detta äger ISH väldigt mycket boll och spelar bättre och bättre och trycker ner ÄFF, efter ett av flera bra anfall får ISH en frispark från ca 25 meter - Rasmus Andersson prickskjuter in reduceringen i krysset som måste vara årets mål så här långt på Örjans Vall. Efter ännu ett bra anfall fick Kristoffer Thydell ett kanonläge men bredsidar bollen precis utanför ÄFF´s vänstra stolpe, detta var precis före pausvilan. 

I andra halvlek är det väldigt mycket Halmia och ÄFF väljer att bevaka och köra på kontringsspel, ÄFF är fortsatt kompakta bakåt och svårforcerade. Till slut börjar en del chanser dyka upp för ISH både i spel som på fasta situationer, speciellt vid Emils högerhörnor där det är nära flera gånger både direkt som i andra bollsspelet - som när Ola Lindh får en bra träff och bollen går mot mål och nät men tar på en Halmiaspelares häl och ut. Rasmus Andersson har också en nick i ribban m.m...det ville sig inte här för ISH. Ängelholm kontrar in 1-3 på övertid och ridå efter det hos hemmalaget, ytterligare ett mål (1-4) mot hemmalaget på en konstspark från 40 meter när Noel chansspelar lite - efter det blåser domaren av matchen. 28 insläppta på 14 matcher (två i snitt per match) är facit så här långt för vårt kära ISH, då måste laget göra många mål framåt för att vinna matcher. Av dom fem lagen som ligger före ISH i tabellen idag, och mött under del 1 innan vändningen, har laget än så länge bara besegrat Olympic.

Mycket tung hemmaförlust mot seriens mest kompletta lag och nu är det åtta poäng upp till serieledande Ängelholm. Ett Ängelholm som tydligt satsar på sin akademi och lyft upp många spelare i år, flertalet spelare är mellan 17-20 år plus några rutinerade som är fostrade i ÄFF men varit på högre nivå ett tag - inte helt olikt ISH. 12 matcher och 36 poäng kvar att spela om, nästa match är mot IFK Malmö på bortaplan lördag 29 juni. 


Laget/truppen
Noel
Erik F-Adrian-Viktor-Erik P
Kristoffer-Ola-Marcus
Rasmus A-Albin-Emil
Avb: Zemri, Ronny, Oskar, Michael, Melker, Timy (mv)

Poängligan
3: Rasmus Andersson
2: Ola Lindh
1: Erik Ferman / Marcus Jönsson 

Publik: 474 (stort TACK för att ni kom, årets bästa!)
Halva potten: 1832 (3320:-)
Korvlotteriet (Korvpojkarna): 61, 75 och 79, 98


// Administrationen