Vinst för herr

IS Halmia - BK Olympic 4-0 (3-0)
Mål: Emil Håkansson 2 (1 straff), Rasmus Andersson, Michael Baggner.


IS Halmia började matchen med att hedra den nyligen avlidna f.d UEFA-presidenten Lennart Johansson, en värdig tyst minut blev det och vidare presentation utav denna fina starka man behövs ej.


Olympic har avspark och börjar matchen piggt, Olympic är ett spelande lag som har en formation likt 3-5-2. Olympic kombinerar piggt men skapar inga heta chanser, dom få som eventuellt kan bli något tar hemmalagets backlinje eller målvakt Markus (Noel på landslagssamling) lugnt hand om.
Sedan är det väldigt mycket ISH resterande tid utav första halvlek, vi punktar ner det i minuter;
- 11e minuten och 1-0 av Emil med sin högerfot efter ett fint och snabbt anfall där Ferman assisterar med distinkt inspel på marken.
- Mellan minut 15-20 kommer ISH runt mest på högerkanten genom mittfältet och sedan Ferman.
- 22a minuten bra och snabbt anfall igen där Kristoffer är styrande och avslutare x 2 men räddning på mållinjen utan Olympic utespelare.
- 24e minuten blir det straff för ISH efter ännu ett anfall där Olympic inte hänger med riktigt, Marcus avslutar med högerfoten och Olympic spelare offrar sig men det blir klar hands och straff som Emil mycket säkert sätter i nät, 2-0.
- Därefter fortsatt ISH-tryck och Halmias mittfält äger det mesta och Marcus i sin offensivare roll hittar ofta in till Emil/Rasmus och Rasmus/Erik genom deras kanter.
- 33e minuten och ännu ett kvickt anfall där Emil snurrar upp sin bevakare och spelar in hårt på backen till Rasmus A som gör ett par försvarare och trycker in 3-0.
- 42a minuten och mycket bra Halmia-spel (klapp-klapp där flera spelare är inblandade) igen och Emil avslutar men mv-räddning till hörna som blev resultatlös.
- 44e minuten snappar Rasmus A upp ett felpass i Olympics backlinje och Rasmus-Baggner kombinerar fram till avslut av Rasmus som blev mv-räddning och hörna. Ett kombinationsspel på denna hörna leder till Krisoffer avslut hårt strax över ribban.
Domaren blåser av första halvlek som är Halmias bästa i år med råge (kunde varit 4-0 också) - riktigt bra fotboll, publiken njöt och hängde med på noterna.

Andra halvlek är inte mycket att skriva om för det blir en "transportsträcka" för hemmalaget där man väljer att sjunka hem och bevaka sin ledning. Detta gjorde man bra och då blev det också fina kontringslägen, på ett av dessa i 63e minuten kommer bollen ut till Emil som piskar in den centralt och där löper Baggner in bra och trycker in 4-0 i andra chansen efter att målvakt räddat första avslutet.

Femte raka segern, andra raka nollan bakåt (Markus vikarierar mycket stabilt men rätt lugn afton) och 12-4 i målskillnad. Tabellen ser allt trevligare ut för alla Halmianer och i nästa runda väntar just nu serieledande Göteborgslaget Qviding FF på bortaplan (lördag 15 juni) som idag besegrade Eslöv borta med hela 7-0 och därmed har Qviding gjort 38 mål framåt på 11 matcher.  Extra strong insats idag utav hemmalaget med tanke på frånvaron utav Noel T, Zemri C, Erik P och Ronny S (värmde idag men det gick inte) - bra bredd på truppen.

Laget/truppen;
Markus
Erik F (ut 65)-Adrian-Viktor-Rasmus B
Kristoffer-Ola (ut 75)-Marcus (ut 65)
Rasmus A-Michael Baggner-Emil
Avb: Melker (in 65), Oskar (in 65), Albin (in 75), Michael Babier, Murtarza (målvakt)


Poängligan (många, alla, bra idag)
3: Emil Håkansson
2: Ola Lindh / Kristoffer Thydell / Marcus Jönsson
1: Viktor Jarälv / Adrian Hallsö / Erik Ferman

Publik: 311
Halva potten: 1042
Korvlotteriet (Korvpojkarna): 36, 45 och 73, 77


// Administrationen