Vinst för herr

IS Halmia - Eslövs BK 1-0 (0-0)
Mål: Ola Lindh


En mycket skön och viktig vinst som blev fjärde raka segern, vilket gjorde att laget kom ifrån botten som att man fortsatt knapar in och hänger på den andra ändan på serien - toppen!!
Inledningen på matchen är relativt jämn men där Eslöv kändes vassast i ett något passivt hemmalag. Efterhand kommer ISH in i spelet bättre och börjar styra händelserna, samtidigt som Eslöv försvarar sig lågt och med mycket folk nära eget mål och har inriktning kontring resterande tid utav matchen. Emil Håkansson och Marcus Jönsson har Halmias bästa chanser under första halvlek, inga klara målchanser och utöver det stort bollinnehav ISH. Eslöv har ett par halvchanser i sitt kontringsspel.
Andra halvlek startar och efterhand ett ännu större bollinnehav ISH och ett än lägre försvarande Eslöv, som verkade klart nöjda med att åka hem med en poäng. Eslöv verkade kunna göra just detta för ISH körde fast centralt oftast i Eslövs köttmur gång på gång och hittade inga öppningar. Dom få öppningar man hittade tog Eslövs duktiga keeper hand om, eller som när bästa chansen dök upp efter hörna och lite kalabalik inne i Eslövs straffområde...publiken hade händerna uppe för segermål när Rasmus A tryckte bollen distinkt och högt mot mål, men en Eslövsspelare räddar med ansiktet på mållinjen. Därefter börjar ISH prova skottlyckan på distans, efter ex antal försök så får Ola Lindh på en bra träff utmed marken från ca 20 meter som ställer bortakeepern och går i mål runt 85 minuter spelade - stort jubel på plan som på läktaren!! Några minuter efter detta, när Eslöv måste framåt, lyfter Marcus in en boll bakom Eslövs backlinje till en frilöpande Kristoffer som rundar målvakten till öppet mål...men får inte kontroll på boll och kropp därefter och avslutet går i stolpen och bollen studsar tillbaka i målvaktens famn. Sedan reder dock ISH ut slutminuterna utan problem.

Ronny Sabo fick kliva av plan redan innan 10 minuter hade gått pga skada efter en situation som kändes som straff för hemmalaget, vi får hoppas att Sabo är tillbaka till lördagens match som Zemri tyvärr missar pga sitt tredje gula kort. 

Nästa match är också på hemmaplan, mot ett av dom tre topplagen som har 21 poäng (ISH har 16 poäng efter dagens match) - BK Olympic från Malmö kommer på besök lördag 8 juni med avspark 16.00. 
  

Laget/truppen;
Noel
Erik-Adrian-Viktor-Rasmus B (ut 70)
Ola-Zemri-Marcus
Ronny (ut 10)-Rasmus A (ut 85)-Emil (ut 85)
Avb: Michael B (in 10), Kristoffer (in 70), Melker (in 85), Albin (in 85), Oskar, Markus.

Publik: 289
Korvlotteriet (Korvpojkarna): 67, 71 och 80, 91
Halva potten: 855

Poängligan
3: Emil Håkansson
2: Ola Lindh
1: Marcus Jönsson / Erik Ferman


// Administrationen