Vinst för herr

Stafsinge IF - IS Halmia 1-2 (1-0)
Mål: Emil Håkansson (straff), Rasmus Andersson

I dagens "sexpoängsmatch" mot Falkenbergslaget Stafsinge lyckades våra rövita soldater vända underläge till en viktig och tredje raka seger. I första halvek äger ISH det mesta av matchen i den kraftiga motvinden samt kalla luft, 30 maj!?  Bästa chansen har Emil i ett friläge efter väggspel med Marcus/Rasmus A men Stafsinges duktiga målvakt räddar detta friläge (likt han "räddade" Emil vid fjolårets fotfraktur på samma plan, och nästan samma tidpunkt, inte långt ifrån detta läge). Nästa läge hade Marcus efter ett bra anfall men hans avslut från ca 20 meter gick strax utanför målvaktens vänstra stolpe, därefter Ferman när han kom runt på vår högersida efter fint passningsspel och bryter in i straffområdet men vid inspelet på marken "missar" han inlöpande vita spelare, och sedan liknande läge för Rasmus B från vänsterkanten efter snygg spelvändning utav Emil där Rasmus B går på eget avslut som Stafsinges målvakt räddar.  Sedan kommer den oväntade och orättvisa kallduschen via frispark, innick från bakre ytan och intryckt boll centralt...1-0 till Stafsinge strax före paus, högst orättvist.

Andra halvek i den kraftiga medvinden är inte lika bra som den första, men ISH styr fortfarande och Noel i målet är relativt sysslolös. Efterhand blir spelet för ISH mer långsamt och förutsägbart, alla offensiva spelare står med ryggen mot motståndarmålet och då relativt tacksamt för Stafsinges backlinje. När det ser som mest tveksamt ut för en kvittering och jakt på vinst så kliver Rasmus Andersson fram och tar dom där viktiga och tydliga löpningarna, tacklingarna m.m...Zemri petar in bollen i djupet och Rasmus A löper in, petar bollen över utrusande keeper och kapning - straff ISH och 1-1 säkert genom straffexekutor Emil H, Baggner spurtar därefter in i mål för att hämta boll och sedan ännu fortare upp till mittplan för avspark. 3 minuter senare i ett som det såg ut hopplös boll till Emil på djupet, Emil maxar och hinner upp för därefter kraftigt inspel från snäv vinkel...Rasmus A löper med samt smart chippar över utrusande keeper 2-1 för dom rövita och vilt jubel på plan som på läktaren. Sedan massa avblåsningar och byten, inga riktigt bra kvitteringschanser för hemmalaget under slutspurten - snarare bra 1-3 lägen för ISH. Tredje raka vinsten i hamn för laget.

Nästa vecka väntar två hemmamatcher, tisdag 4/6 mot Eslöv och lördag 8/6 mot Olympic - VI ses på Örjan!!

Laget/truppen;
Noel
Erik-Adrian-Viktor-Rasmus B
Zemri-Ola-Marcus
Ronny-Rasmus A-Emil
Avb: Melker, Albin, Michael, Oskar, Murtarza (mv)
 
Poängligan
3: Rasmus A 
2: Emil H
1: Viktor J / Zemri C


// Administrationen