Förlust för herr

IS Halmia - FC Rosengård 0-1 (0-1)

Det blev tyvärr förlust för våra herrar på hemmaplan idag, defensiven var bättre än tidigare men laget har svårt i offensiven för dagen. 
Rosengård gör 1-0 i ett av få anfall dom har i matchen totalt sett, ett anfall som ISH har kontroll på egentligen men Rosengårds inlägg från vänster tar på Oskars högerben och ändrar riktning som därmed ställer Noel i målet och bollen går in mellan Noel och stolpen. Detta var efter ca 20 minuter. ISH har väldigt svårt att få till ett riktigt bra anfallsspel matchen igenom, förutom i lagets slutforcering då det skapas lite. Bortalaget är igenom en gång till (i andra halvlek) genom sin snabba högerbreddare som sprintar ifrån ISH försvaret men avslutet tar i kryssribban och ut. I första halvlek har ISH en målchans när Albin snappar upp ett av få misstag från Rosengård och petar fram bollen till Emil på vänsterkanten, Emil sprintar ifrån bortlaget men hans avslut går utanför målvaktens vänstra stolpe. Rosengård visar respekt för ISH och jobbar taktiskt och hårt matchen igenom. Rosengård har ett större bollinnehav än ISH under första akten.

Inledningen på andra är inte olik första halvlek, det händer inte så mycket offensivt från lagen. På en hörna utav bortalaget får Rosengård dubbla returchanser där ISH agerar passivt men Noel gör en fantastisk räddning på sista avslutet där. ISH har mest boll i andra halvlek då Rosengård väljer att lägga sig lägre och bevaka sin ledning, det är först sista 15 minuterna som ISH får igång något vettigt anfallsspel som går hela vägen. Detta mycket pga två bra inhopp utav Rasmus Andersson och Melker Petrelius. Sista kvarten har ISH två distansavslut genom Emil och Ronny, tre hörnor, en frispark i bra läge och mycket chansspel i slutforceringen men inget vill sig. Rosengård kan bevaka sin ledning matchen ut relativt enkelt genom samlat försvar, hårt jobb som en massa taktiska byten. 

Med dagens vinst gick Rosengård upp i tillfällig (Onsala en match mindre spelad) serieledning i, som det känns idag, en jämn serie.

Idag saknades i ISH Viktor Jarälv pga sjukdom, Zemri Callaku var avstängd efter tre gula kort och Ola Lindh plus Erik Pålsson skadade.

Nästa match för herrlaget är på bortaplan mot Ullared lördag 18 maj.


Laget/truppen;
Noel
Erik F-Adrian-Oskar-Rasmus B
Kristoffer-Babier (ut 75)-Marcus
Ronny-Albin (ut 65)-Emil
Avb: Rasmus A (in 65), Melker (in 75), Anton, Baggner, Markus (mv).

Publik: 210
Halva potten: 595
Korvlotteriet (korvpojkarna): 29, 54 och 63, 72.

Poängligan
3: Oskar Gustafsson
2: Emil Håkansson
1: Rasmus Andersson / Melker Petrelius


// Administrationen