Förlust för herr

IS Halmia - Onsala BK 0-2 (0-2)

Första 10-15 minuterna idag startade som alla Halmianer önskar på stora fina Örjans Vall, full fart framåt-fokuserat-tidigt återvinnande efter bolltapp. Men efterhand kommer Onsala mer och mer loss och blir sylvassa i sina omställningar. 0-1 efter 15 minuter på en sådan där instick och frispelning ställer ISHs backlinje ordentligt, något som ISH brukar vara bra på. ISH har mycket och mest boll men skapar inget vasst framåt, det gör däremot Onsala. Noel Törnqvist får visa att han är en mycket duktig målvakt, allt kan han dock inte ta utan 0-2 slinker igenom ett mycket passivt ISH-försvar. ISH bästa chanser i första halvlek är distansskott från Marcus och ur ett av få bra anfall som går hela vägen till avslut väljer ytterbacken Babier att klacka avslutet mot mål felvänd, istället för att spela rättvända spelare (blev målvaktsräddning även där). Försvarsspelet hos ISH under första halvlek (efter den löftesrika inledningen) är inte bra, första press-bollåtervinnande-hemjobb-uppoffrande block och markeringsspel som var bra ifjol syntes tyvärr inte under första halvlek idag.

Andra havlek startar piggt från ISH igen och ISH har mycket och mest boll matchen igenom, men laget är mycket ineffektiva i sitt anfallsspel idag. Onsala spelar sig ur ISH-pressen relativt lätt efter bolltappen hemmalaget har och är raka mot avslut, Onsala har flertalet kvalificerade målchanser matchen igenom genom detta spel men Noel löser det mesta idag utom vid två tillfällen. ISH skapar inte en enda kvalificerad målchans i andra halvlek, Marcus distansskott som blev räddning och ytterligare ett par distansskott som Onsala blockade tidigt är vad man får ut. Totalt sett under hela matchen är Emil Håkansson den som oroar mest och är på väg igenom några gånger men får inte riktigt kontroll på bollen, Marcus och Zemri försöker men det är inte riktigt synkat i offensiven - det ville sig inte alls idag för dom röd-vita trots mycket bollinnehav.

Onsala var riktigt bra, det kan inte varit någon överraskning, och vann rättvist. Onsala är just nu ett topplag och kommer nog så också att bli när serien är slut om dom får hålla ihop sin trupp. Att se våra motståndare hoppa segerdansen i våran borg gör ont, mycket ont.
ISH får borra ner sina huvuden och jobba vidare med stark karaktär i VI-känslan kommande träningsveckor för att förbättra sitt spel, framförallt defensivt - två insläppta mål per match i snitt är mindre bra.

Ifjol hade laget 3 poäng efter fyra matcher i seriespelet, i år en poäng mer efter fyra omgångar.

POÄNGLIGAN
3: Noel Törnqvist
2: Kristoffer Thydell
1: Marcus Jönsson / Zemri Callaku

Laget/truppen
Noel
Michael B (ut 65) - Erik F - Adrian - Rasmus B (ut 75)
Kristoffer - Zemri - Marcus
Rasmus A (ut 60) - Michael B - Emil (ut 75) 
Avb: Anton (in 75), Albin (in 65), Ronny (in 60), Melker, Ola (in 75), Markus (mv).  

Publik: 238
Halva Potten: 134
Korvlotteriet (Korvpojkarna): 24, 36 och 69, 79.


// Administrationen