Förlust för dam

Dösjöbro IF - IS Halmia 2-0 (1-0)

Ett utdrag ur Dösjöbros hemsida om dagens match;
DIF försvarade högt redan från start och vann många dueller och tryckte tillbaka motståndarna. Redan i den femte minuten vann Em och Julia L bollen högt. Julia spelade in i mitten från höger och bollen kom via en försvarare till Julia J, som sköt in 1-0 till vänster i målet. Dösjöbro fortsatte med det aggressiva spelet under hela halvleken och kom i våg efter våg, dock utan att skapa några farliga målchanser mot det försvarsmässigt starka motståndet. Inte förrän i slutet av halvleken blev det farligt när Melina lyfte fram bollen till Em, men målvakten räddade och försvararna fick iväg bollen. Halmia hade dessförinnan haft ett farligt kontringsläge, men Sacha var bra ute och räddade med god hjälp av Madde, planens kanske bästa spelare. 
Hemmalaget fortsatte på samma sätt under den andra halvleken och började nu också skapa allt fler lägen. Julia L hittade Em och sedan Melina i lägen i mitten, men Halmiaförsvaret kunde rensa. Halmia kom i ett nytt kontringsläge från vänster, men avslutet gick just utanför Sachas vänstra stolpe. DIF fortsatte att trycka på och både Malin och Ida kom i lägen i mitten av halvleken. Men det skulle dröja till ett par minuters övertid innan ledningen utökades. Anna och Malin jobbade bra längs högerkanten och Malin kom in i straffområdet och spelade över till en helt fristående Julia L, som enkelt sköt in slutresultatet 2-0. 


Huvudtränare Peter Blomqvist säger efter matchen;
"Vi löser inte vårt passningsspel idag bakifrån som vi brukar, vi stänger ytor för oss själva och blir stressade utav Dösjöbros höga aggressiva press. Trots att vi problem att hitta vår rytm riktigt någon gång under första halvlek så får vi ändå en kvitteringschans efter ett av få fina anfall där Matilda frispelas och kapas med staff som följd trodde alla...men icke. I andra blir det inriktning vilja och bra försvarsspel som inte ger så mycket framåt. På övertid får Dösjöbro in 2-0. VI tar nya tag!"

POÄNGLIGAN
3: Celine Gysenius 
2: Matilda Olsson
1: Cornelia Jarving
 

// Administrationen