Storseger för herr

IS Halmia - IFK Malmö 6-3 (2-2)
Mål: Ronny Sabo 3, Emil Håkansson 2, Zemri Callaku.


Många Halmianer var mer än nyfikna på dagens prestation utav våra pojkar efter den något tveksamma premiären, svaret blev tennissiffror och full fart framåt i våran fina borg Örjans Vall - väldigt fin matta också vilket underlättar för lagets spel. Lite ändringar i Halmias startelva som föll väl ut. 

Matchen öppnade händelsrikt, friläge Ronny med högerfot efter frispelning Marcus inne i straffområdet men inget mål (Ronnys högra talar mer senare). Flipperspel blev friläge för IFK Malmö men grym räddning utav Noel (inte fyllt 17 ännu...). Dubbelhörna Halmia resultatlös men en stund senare Emil assist till Ronny efter fint och snabbt anfall, mål Ronny med vänstran och 1-0 efter 10 min. I 22 min straff efter hands!! på Babier....som ligger 5-6 min efter detta i svåra smärtor pga träff i mittenpartiet!! utav kroppen (akuten efter matchen), straffen slås i mål utav Malmös målskytt från ifjol (Noor Zadran). Grymt mål utav Sabo från ca 30 meter (med högran) efter kamp på mitten och utspel utav Marcus till Ronny, stor klass utav Ronny i detta avslut. 2-2 strax därefter efter slarv utav våra mittbackar, vilket är mycket ovanligt - Noor gör mål igen. Paus och 2-2 efter fördel ISH trots tveksam första halvlek.

I starten på andra hittar Halmia mer rätt i uppspelsfasen och nu blir det åka av i offensiven och Malmö har svårt att hänga med. 47 min och Emil klappar in 3-2 efter snabbt anfall och assist Zemri. 54 min och 4-2 utav Ronny med högran igen efter ännu ett grymt anfall där Erik P-Marcus-Emil är inblandade före avslutet. 62 min och 5-2 genom Zemri (förarbete Ronny/Marcus) efter ett stiligt solomål i fart och behärskat avslut. 80 min och reducerat 3-5 efter stor nonchalans i Halmias försvar. 6-3 i 93 min utav Emil efter assist Ola, mycket rättvist sett till 93 minuter - därefter blåser domaren av matchen.

PS 1. ISH hade dessutom ytterligare två offsidemål bortdömda (Baggner/Emil)...plus en hörna direkt i mål utav Emil (ruff keeper...).

PS 2. Många, och för många totalt, "bjudmål" insläppta dessa två första omgångar...dra ner på detta och bibehåll/förbättra dagens offensiv = då kan 2019 bli mycket intressant. Inte lätt men kunskapen finnes.

PS 3. Årets nyhet för publiken är tävlingen "boll närmast mittpunkten" i paus vid dam och herrmatcher, priset för vinnaren är en ÅRSförbrukning utav drivmedel (bensin, diesel etc) - fantastiskt pris utav vår genrösa sponsor PS Olje AB!! En vinnare utses varje hemmamatch, final i paus under herrarnas sista serieomgång på Örjans Vall (5 oktober, max 24 deltagare då) - missa inte detta!!


Publik: 261 personer

Halva potten: 154

Korvlotteriet (Korvpojkarna): 1, 17 och 21, 81

Poängligan
3: Ronny Sabo
2: Kristoffer Thydell (grymt klok "städare") / Emil Håkansson
1: Zemri Callaku (för den riktigt bra andra halvleken) / Marcus Jönsson

Laget/truppen
Noel
Babier (ut 67) - Adrian - Viktor - Pålsson (ut 67)
Kristoffer - Zemri - Marcus
Ronny (ut 76) - Baggner (ut 89) - Emil
Avb: Ferman (in 67), Rasmus B (in 67), Ola (in 76), Melker (in 89), Anton, Rasmus, Markus (mv).
 

// Administrationen