Premiärseger för dam

Segersång (Halmias egen) från laget efter dagens seger!! Segersång (Halmias egen) från laget efter dagens seger!!

IS Halmia - Eskilsminne IF 2-1 (1-0)
Mål: Frida Ottosson (frispark), Nellie Andersson.


Äntligen seriepremiär - stora förväntningar i luften som det alltid är vid premiärer och solen lyste härligt på alla.

Matchen startar i högt tempo och ingen riktigt rytmen från något av lagen. Efter stund börjar ISH få grepp om händelserna, först är det Halmias högersida som skapar. Sedan kommer även vänstersidan igång genom Lina som först bryter in i banan och kommer till avslut från 20 meter, blir dock upphakad och frispark som följd i centralt läge...Frida Ottosson hänger mycket snyggt och klassigt in ledningsbollen. En stund senare är Lina på gång igen men blir kraftfullt tagen utav Eskilsminnes försvarsspelare, vilket renderade i kraftig stukning för Lina och byte efter drygt 20 minuter (varken kort eller frispark, mycket märkligt!). Efter detta tar Eskilsminne över bollinnehavet mer och mer men ISH håller ut och har ledning 1-0 i paus.

I andra halvlek är det mycket Eskilsminne utan att skapa några kvalificerade målchanser, ISH har här inriktning försvarsspel och hårt jobb. Vid ett distansskott från Eskilsminne i 62 min missbedömer Sara i målet situationen och släpper retur på skottet, returen trycker Eskilsminne in och kvitterat. Här och därefter känner nog många i ISH att laget får vara nöjda med en poäng med tanke på matchutseende som är klar fördel Eskilsminne, utan att dom kommer till några kvalificerade målchanser. ISH börjar sticka upp igen efter att högerkanten kommer igång med systrarna Holm. Efter ett kombinationsspel systrarna emellan så kommer Saga in bakom Eskilsminnes backlinje, slår en boll över tillbakalöpande backlinje mot bakre ytan...där dyker Nellie upp i full fart och trycker distinkt in segerbollen med pannan - inte direkt rättvist sett till matchbild men härligt jubel i Halmias läger. Därefter händer det inte mycket för ens på övertid när Eskilsminne får en frispark från 17 meter centralt framför mål...bollen går i muren och domare blåser av - HEMMASEGER!!

Halmias passningsspel fungerande inte tillfredställande idag, då plockade tjejerna fram ett grymt försvarsspel kryddat med stenhårt jobb = härliga 3 poäng!!


Poängligan
3: Celine Gysenius
2: Alicia Hansson
1: Matilda Olsson / Saga Holm

Laget/truppen;
Sara
Saga - Celine - Alicia - Frida
Alva - Evelina P - Nellie
Sandra (ut 70) - Matilda - Lina (ut 20)
Avb: Evelina B (in 20, ut 60), Tilda (in 60), Emmy (in 70), Cornelia (mv). 

Halva potten: 5

Publik: 80 personer


// Administrationen