Förlust i seriepremiären för herr

SERIEPREMIÄR
Division 2 västra Götaland
Ängelholms FF - IS Halmia 2-0 (1-0)

Publik: ca 300


Premiärsmäll för IS Halmia

Tidigare referat borttaget pga reglemente via media (vi hade kopierad text här från lokaltidningen), lite citat nedan;
– Det är många som viker ned sig. Vi gör ingen bra match alls, säger nye huvudtränaren Goran Ravnjakovic.
– De stängde av oss riktigt bra. Vi vill rulla, men så hamnar vi i en fälla och bara bankar upp den och den kommer tillbaka lika snabbt. Det spelet funkar inte, säger den nye Halmiatränaren och fortsätter. Vi kluddar för mycket med bollen också och sedan är det faktiskt jobbet, det är för många som inte jobbar hårt nog.
– Jag har ju tagit över och förändrat en hel del. Sedan tycker jag att det fanns tendenser till det vi gör, men alldeles för lite. De gör inte riktigt det vi pratar om. Jag kanske ställer för höga krav och det kanske är för hög nivå för vissa av grabbarna att förstå det jag vill få ut – men de ska lösa det, för de är så skickliga fotbollsspelare.
– Och vi har löst det. Sist i genrepet hade vi 50 minuter mot en av våra seriekonkurrenter (Stafsinge) där de inte har ett skott på mål och vi är helt överlägsna. Så jag vet om att det finns där. Sedan måste de tro på det själva.
– Jag tycker även att straffen är mycket billig och den trycker ned oss lite, avslutar Goran.

– Vi kommer inte alls upp i nivå som vi kan. Vi startar matchen ganska bra första 30, men sedan vet jag inte riktigt vad som händer, säger mittfältare Kristoffer Thydell.

Laget/truppen;
Markus
Erik F (ut 75) - Adrian - Viktor (ut 65) - Erik P
Kristoffer (ut 75) - Zemri - Marcus
Albin (ut 45) - Baggner (ut 65) - Emil
Avb: Rasmus B (in 75), Ola (in 65), Babier (in 65), Melker (in 75), Ronny (in 45), Hampus, Anton.

POÄNGLIGAN
3: Viktor Jarälv 
2: Erik Pålsson
1: Adrian Hallsö

- Att våra defensiva spelare får mest plus idag för just det, säger en del i övrigt om lagets prestation idag offensivt.
- Trots mindre bra offensiv idag totalt sett så fanns chanser nog för minst en poäng idag, många tekniska misstag idag i avgörande moment (vid assistläge och/eller avslut). Ängelholms två mål idag är "bjudningar" som normalt inte skall finnas på denna nivå.
- Rasmus Andersson och Noel Törnqvist var ej med idag pga sträckning och infektion/inflammation, förhoppningsvis är båda tillgängliga till hemmapremiären.
- 1 av 26 90-minutare är avverkade, VI är igång!!

Övrigt - med tanke på IS Halmias (herr) seriepremiärer sedan många år tillbaka, siffran först är Halmias (ex senast mot ÄFF 0-2, nollan är ISH - tyvärr..);
2019 (div 2): Ängelholm (b) 0–2
2018 (div 2): Sävedalen (h) 1–3
2017 (div 2): Lindome (h) 1–1
2016 (div 2): Ullared (b) 0–1
2015 (div 1): Kristianstad (b) 1–2
2014 (div 1): Oskarshamn (b) 1–1
2013 (div 1): Trelleborgs FF (h) 0–2


// Administrationen