Inför seriepremiären - herr

Marcus Leifby på Aftonbladet skriver lite om vår serie och har sin tabell klar... Marcus Leifby på Aftonbladet skriver lite om vår serie och har sin tabell klar...

Division 2 västra götaland (Seriepremiär)
Ängelholms FF - IS Halmia
Lördag 6 april k.16.00 (Ängelholms IP)

VI tog en pratstund med herrlagets eminenta assisterande tränare Emil Tillander inför morgondagen...


- Ålder, uppväxtort, fotbollsbakgrund (spelare som ledare) och hur hamnade Du i Halmstad??
"Jag är 30 år gammal och uppvuxen i Göteborgs norra skärgård på ön Öckerö. Där startade både min spelar- och ledarbana. Spelade fram tills jag var 20 år men slutade tidigt pga skador, motivationsbrist och att jag påbörjade en ledarbana istället. Efter första tränaruppdraget  i Öckerö IF blev det Ängby IF (Bromma, Stockholm) och sedermera IS Halmia. Halmstad flyttade jag till sommaren 2010 för lärarstudier och har blivit kvar här efter min examen." 
 
- Hur ser Du på Din tid i ISH, när kom Du till oss och resan därifrån??
"Jag började som tränare i IS Halmia år 2013. Blev huvudtränare för ett P14-lag som förstauppdrag. Efter det har det rullat på och jag har avancerat upp bland ungdomslagen tills att jag började hjälpa till på träningar med A under hösten 2016 (Ingelsten och Wallin som var ansvariga). 2017 blev jag assisterande tränare i A-laget. Själva resan har varit och är lärorik och spännande. Björn Anderssons intåg har hjälpt mycket och har varit och är fortsatt ett bollplank när man funderar och vill diskutera ideér."
 
- Hur ser Du på Din roll idag??
"Idag är jag assisterande tränare för A-laget. Ansvarar för analys av oss själva som individer och kollektiv men samtidigt ansvarar jag för att ha koll på seriemotståndare. Jag arbetar mycket med video då vi (Oskar Remeni) i IS Halmia filmar våra matcher. Väldigt motiverande och inspirerande att arbeta med Goran, de andra i staben samt denna målmedvetna spelartrupp. Vi har för att använda en gammal klyscha ”högt i tak” och kan ventilera spelare, övningsinnehåll och spelsätt på ett sätt som jag anser vara utvecklande."
 
- Dina framtidsmålsättningar och visioner som ledare??
"Närmsta framtidsmålen är att nå framgångar med IS Halmia och på längre sikt är det att kunna arbeta med fotbollen på heltid, gärna i IS Halmia när vi avancerat i seriesystemen."
 
- Favoritlag (förutom ISH)??
"3 st. FC Barcelona, IFK Göteborg och moderföreningen Öckerö IF."
 
- Hur ser Din favoritfotboll ut på plan??
"Att man kontrollerar matchbilden med ett varierat passningsspel och att skapa numerära överlägen i olika attraktiva ytor på planen. Kontrollerar man matchbilden så vinner man matchen." 
 
- Du som har stenkoll på allt och alla inom fotbollen, vad tror Du om årets ISH lag/trupp i division 2 och vilka lag tror Du gör upp om dom översta platserna??
"Årets ISH-lag är väldigt bra. Truppen känns bättre än förra året om man ska jämföra med tidigare upplagor. Med den här truppen så är möjligheterna stora för att kunna vara med i en toppstrid, håller vi truppen skadefri så är chanserna stora för en positiv avslutning i oktober. Den här serien är tuff med många lag som kan prestera på hög nivå. Jag håller IFK Malmö, Hittarps och Rosengård högt. Men ett varningens finger för Qviding som visat på bra spel och resultat under försäsongen."

- En stor händelse i Ditt liv ryktades det om till sommaren, hur känns det??
"Det stämmer! Jag ska gifta mig i sommar med min stora kärlek Therese och det känns fantastiskt. Vi gifter oss i Vapnö kyrka den 13 Juli."
 

- Övrigt??
"Ska bli grymt härligt med seriepremiär mot Ängelholms FF. Vi är redo!"PS. Läs Aftonbladets text om vår serie och ranking via bilden här.


HJÄRTLIGT VÄLKOMNA ALLA HALMIANER för att stötta laget i Ditt hjärta i Ängelholm - NU KÖR VI!!


// Administrationen