Intervju med Blomqvist inför DM-slutspel

DM-kvartsfinal
Laholms FK - IS Halmia
Tisdag 2 april kl.19.00 (Glänninge konstgräs)


VI tog en liten pratstund med huvudtränare Peter Blomqvist inför denna match och stundande seriepremiär, läs nedan Peters tankar om diverse.

Hur ser Du på tiden som huvudansvarig för ISH Dam från oktober 2018 fram tills nu??
- Det är oerhört kul. Lärorikt då jag får vrida ut och in på mig själv för att förmedla den fotboll vi vill spela. Arbeta med att utveckla individen, strukturer och massa detaljer i spelet. Tjejerna är positiva och staben med Eva, Martin och Anna är fantastiska att arbeta med. Vi alla lär av varandra. Tjejerna är fantastiskt lojala och lyhörda och det är super stimulerande att arbeta med dem. 

DM och genrep mot Laholm ikväll, hur ser Du på det mötet??
- Kvartsfinal i DM kommer perfekt. Vi behöver tävlingsmatcher. Vi har haft många bra träningsmatcher men matcherna i DM märks att det varit tävling. Då har vi haft lite bättre skärpa. Att vinna den tuffaste gruppen är att visa klass. Vi har stor respekt för vår motståndare Laholm och vet att de är riktigt bra. Men nu gäller det att fortsätta visa klass. 

Tankar om årets seriespel??
- Vi har varit svårslagna under årets träningsmatcher/DM. Undantag är första matchen mot Gbg DFF och sista 30 min mot Eskilsminne då vi hade den tuffa HBK matchen i benen. Det är viktigt att vi är tydliga och vet varför vi varit svårslagna men att vi höjer skärpan i delar av vårt spel för att bli ett vinnande lag och göra tillräckligt många mål för att vinna så många matcher vi kan i serien. Jag har personligen  dålig koll på vad som kommer krävas för topplacering i tabellen. Det jag vet och vad spelarna vet är vad som krävs för att våra delar i försvarsspel och delar i anfallspel ska fungera och för att vi ska spela så bra vi kan. Om vi får till det så blir vi resultatmässigt bra. Det är ett nytt Halmia ni kommer se i år. Nytt sätt att spela men även nya drivna duktiga spelare med lite eller ingen erfarenhet från div.1 spel kryddat med ett gäng etablerade spelare som driver och håller igång gruppen.
Tyvärr har vi två tunga avbräck p.g.a. korsbandsskador på de grymma spelarna tillika människorna Matilde Abrahamsson och Moa Jönsson. 


VI tackar Peter för denna trevliga pratstund och önskar han, övriga staben (Eva Persson, Martin Johansson, Anna Eckert) och alla våra spelare stort lycka till i DM som årets seriespel.


// Administrationen