Nu skall Akademin möta Stafsinge..

DM (1/16-dels final)
Stafsinge IF - IS Halmia Academy
Måndag 1 april kl.18.00 (Stafsinge IP)


I morgon måndag 1 april åker vårt unga akademilag upp till Stafsinge (seriekonkurrenter till A-laget, Stafsinge kvalade upp ifjol) för att möta samma lag som vårt A-lag mötte igår, denna gång är det dock tävlingsmatch och DM. Matchen spelas på naturgräs och samma plan som igår.

Administrationen passade på att ställa några nyfikna frågor till akademins huvudansvarige tränare Per-Anders "Perra" Andersson. Perra har spelat många år i ISH och då genom ungdomslagen, i vuxen ålder valde dock Perra domarskapet och han har dömt många år på högsta elitnivå i Sverige både som huvuddomare och assisterande.


- Hur ser Du på säsongen 2019 med 2018 i bagaget??
"Tycker 2019 ser klart intressant ut. Vi har tappat 5 st spelare av olika anledningar,  3 st som inte orkade med träningsdosen och 2 st som tagit steget upp till A-laget. Vi har också fått in 5 st nya spelare, födda 02."

- Kul och viktigt att akademin fortsätter producera spelare upp i A-truppen, Hampus Gegö och Albin Frejd senadst och inför detta år. Tror Du att Ni kan producera fram fler tills 2020 eller t o m tidigare kanske??
"Vårt jobb är ju att producera spelare till vårt A-lag, i vårt 2019 års akademitrupp ser jag ett antal spelare som kan ta klivet upp om dom bara lägger ner det och den tid som behövs, detta måste individen förstå själv på vägen fram. Vi ledare ger dom verktygen som behövs och hur dom ska använda dessa."

- Hur beskriver Du Era spelare i årets akademitrupp, ålder-kunskap-ambition??
"Åldern i årets akademitrupp består till mestadels av spelare födda 01-03. Dom flesta av våra spelare har spelat vårt system och tänk några år. Våra nya som kom in i år har inte gjort detta, men har en bra fotbollsgrund att stå på och lär sig kontinuerligt. Det är en väldigt spännande och rolig grupp att jobba med. Vi har nog en jämnare grupp i år med lite mindre spets, spetsen kan dock komma både snabbt och/eller med tiden." 

- Hur ser Du på akademi och ungdomsverksamheten i ISG idag kontra tidigare år och vad ser Du i Halmias spåkula??
"Min förhoppning inom kort och några år framåt är att A-laget tar kliven upp i div 1 till att börja med, superettan därefter. Akademilaget följer på med att gå upp i division 4 de närmsta åren. Åldern i akademin har generellt föryngrats med tiden."

- Första gången vårt akademilag går till slutspel i senior-DM, hur ser Du på det och morgondagens match??
"Väldigt roligt att ta sig vidare i senior DM med dessa ambitiösa killar och dom är väl värda det. Ska bli mycket roligt att få träffa på ett så bra motstånd och se hur vi klarar av denna uppgift sportsligt som mentalt."


Administrationen önskar Perra, övriga staben (Lars-Magnus, Larry, Niklas) och alla spelare stort lycka till i denna DM-match som i seriespelet där laget har seriepremiär i division 5 söndag 14 april.


// Administrationen