Kryss för herr

Stafsinge IF - IS Halmia 2-2 (0-2)
Mål: Michael Baggner, Emil Håkansson


Så här skriver och tycker Stafsinge IF om dagens match via sin hemsida;
Det var en för att vara träningsmatch, relativt stor publik som begett sig till Stafsinge IPs gräs för att bevittna mötet mellan seriekollegorna Stafsinge och Halmia. Hemmalaget var något brandskattat i truppen där sjukdom slagit ut flera spelare. Inte minst i backlinjen var det frånfall, vilket gjorde att unge Marcus Johansson fick ta plats från start, vilket han skötte fullt godkänt.
Efter att Stafsinge inlett bra de första fem minuterna med en bra målchans för Arjan Osmani, var det Halmia för hela slanten resten av halvleken. Halmia som kvalade till division 1 ifjol, visade upp ett snabbt passningsspel med stor rörlighet, vilket gjorde att Stafsinge mest fick jaga och försvara. 1-0 till gästerna kom i den 20 minuten på nick efter ett inlägg från Stafsinges högerkant. Mindre än 10 minuter senare var det dags igen då Halmia gjorde 2-0 efter ett fint anfall. Halmia hade sedan bud på fler, men 2-0 stod sig halvleken ut.
I andra korrigerade Stafsinge sitt lag och forwads kom lite längre ner i banan i defensiven, vilket gjorde att Halmia inte längre tilläts dominera på mitten. Istället började Stafsinge komma in i matchen och ca 10 minuter in i halvleken reducerade Elias Dehlryd från nära håll. Målet gav laget ny energi och bara fem minuter senare damp bollen ned framför anfallare Jasmin Barucic som petade in kvitteringen. Nu var det plötsligt Stafsinge som var det något bättre laget och det lag som skapade chanser. Några mer mål blev det dock inte utan matchen slutade oavgjort 2-2. Ett resultat som nog tränarduo Johansson/Carlsson är ganska nöjda med. I alla fall med att laget kunde ta sig samman, efter att blivit tämligen utspelat i första halvlek.

Så här tilläggskommenterar IS Halmia;
Första halvlek idag av ISH är av mycket hög standard för nivån, inledningen på andra bra också och det borde varit betydligt större ledning innan Stafsinges reducering. Sedan hamnar ISH i en för låg svacka och för länge, reducering från "ingenstans" och därefter är Stafsinge något bättre och får 2-2 efter misstag utav målvakt Markus, Markus gick upp för att plocka bollen efter hörna men tappade tyvärr bollen efter duell mot Stafsinges målskytt som petar in bollen därefter. Sista 10 kommer ISH tillbaka igen och borde tryckt in en vinstboll. Både 1-0 och 2-0 för ISH idag är efter mycket vackra anfall i hög fart, assist till första från Emil Håkansson (1+1 idag) och andra av Marcus Jönsson efter fint förarbete utav Erik Ferman/Rasmus Andersson. För årstiden måste Stafsinge få ett stort plus för matchplanens beskaffenhet, bra jobbat verkligen.
Laget och individer har gjort tydliga framsteg på sistone mot hur det sett ut tidigare i år, SERIEPREMIÄR om en vecka!!

Laget/truppen;
Markus 
Erik F - Adrian - Viktor - Erik P (ut 45)
Zemri (ut 65) - Kristoffer - Marcus
Rasmus A (ut 65) - Michael Baggner (ut 45) - Emil (ut 65) 
Avb: Michael Babier (in 45), Ola (in 45), Melker (in 65), Ronny (in 65), Albin M (in 65), Albin Frejd, Hampus, Rasmus B, Anton H.


// Administrationen