Vinst för dam

DM
Halmstad BK - IS Halmia 1-4 (0-1)
Mål: Matilda Olsson 3, Evelina Brag.


Efter en väl genomförd 90-minutare utav vårt intressanta framtidslag, inför drygt 150 åskådare, klev ISH av plan som rättmätiga segrare från första matchen ur årets DM (gruppspel nu). HBK började något bättre och ISH hade svårt att komma ur grannens höga press, men när man löste det så blev det farligt mot HBKś mål nästan per omgående. Första målet gör ISH efter en snabb omställning där Matilda ställdes i löpduell mot HBKś mittback, Matilda löpte ifrån och satte in ettan distinkt och säkert i målvaktens långa hörn. 

1-1 i början på andra och då plus en tid därefter styr HBK matchens händelse, här kunde det blivit en HBK-ledning. ISH reder ut detta och tar tag i spelet igen, Matilda passar in 2-1 efter assist Sandra Holm. ISH förstärker sitt spel och bollinnehav, nya Evelina Brag löper sig loss och kopierar Matildas 1-0 - snyggt. Efter ett nytt stiligt anfall så spelar nya Emmy Lundkvist fri Matilda O som utför sitt hattrick kyligt.

En viktig DM-seger på vårt spelande vis, många bra idag men lite extra plus till Alva Hed, Moa Jönsson, Matilda Olsson och Sara Johnsson.


// Administrationen