Träningsmatch - dam

ÄNTLIGEN - då drar träningsmatcher 2019 igång för våra representationslag, först ut är såklart vårt damlag och då på bortaplan. Ett förväntat topplag från division 1 norra götaland väntar vårt något nykomponerade damlag i Göteborg. 

Göteborgs DFF - IS Halmia
Lördag 26 Januari kl.15.00 (Valhalla IP)

Så här går nya huvudtränare Peter Blomqvist tankar kring uppstarten och denna match;

- Vilken förgrymmad otur med Matilde skadad! Det ställer högre krav på oss i ledarstaben att höja nivån på träning och match. Efter 10 fotbollspass är det dax att möta Göteborg på lördag. Vi ser väldigt mycket fram emot matchen för att se vart vi står och vad vi behöver arbeta vidare med. Fokus under de 10 bollpassen har varit att arbeta på de olika spelen i vårt anfallspel och de olika delarna i försvarsspelet. I de olika ”bollbehållande” spelen ser vi att tjejerna blir bättre och bättre för varje träning. I det kreativa sista tredjedelen spelet har vi arbetar med att kombinera oss fram och inte bara lita på den enskilda individens färdigheter. I matchen mot Göteborg i december släppte vi in 5 mål. Vi blev ordentligt avslöjade att vi är för snälla och behöver även bli tydligare i vårt försvarsspels olika delar. Förutom att vi tittat på väldigt mycket taktiska klipp har vi även arbetat mycket med de defensiva och akuta delarna för att förhindra motståndarna från att göra mål. Men oavsett taktik och tydlighet i spelet är inställningen till varje ny aktion på planen avgörande för prestation och resultat. Vi har många nya tjejer med noll erfarenhet från div 1 fotboll. Därför är det viktigt att få dem att förstå att en mindre bra individuell- eller kollektiv aktion kan straffa sig på ett helt annat sätt än de är vana vid. Under veckan har vi haft lite sjukdomar men åker till Göteborg med 16 spelare.


// Administrationen