Presentation ledare - fysträning & rehabilitering

Magnus Hellström (fystränare herr) - 42-åring som är född och uppvuxen i Boden, där han sysslade med hockey och brottning. Efter en elakartad fotskada fick han lägga hockeyklubban och elitsatsningen på hyllan och istället valde han att flytta till Halmstad för att studera. Efter fyra år på högskolan har han en magister i ledarskap och kandidat i idrottspsykologi. Intresset för att träna gjorde att han även utbildade sig till personlig tränare och massageterapeut, med bl a inriktning mot skador och rehab.
År 2013-2014 var Magnus huvudansvarig för fysträningen hos HBK herr (då i Allsvenskan), tillsammans och rekommenderad dit utav självaste Simon Bakkioui. Dåvarande huvudansvarig tränare för HBK A, Jens Gustafsson, jobbar fortfarande idag och konstant med Magnus genom sitt IFK Norrköping och dess spelare.
ISH herr har jobbat med Magnus under 2018 och det har givit våra spelare grym utveckling rent fysiologiskt som i hållbarhet, läs inga skador. Samarbetet fortsätter även 2019 och då i större utsträckning.  
Förutom att träna ISH herr äger och driver Magnus företaget ProTreatment AB tillsammans med sin fru, Wenche. Verksamheten är bl a inriktad på rehab och kiroterapi. Verksamheten bedrivs från numera nyrenoverade lokaler på Norra Vägen 13, där paret delar lokal med föreningens eminenta sjukgymnast Calle Hultefors

Sjukgymnast Calle Hultefors (hela föreningen / ISH) driver Rehabkliniken (som sagt - Norra vägen 13) som även är anknutna till Region Halland. Calle är också mycket välutbildad och har som Magnus många goda referenser. Vi, ISH, har jobbat mer och mer med Calle sedan några år tillbaka och då inte bara med herr och dam, utav även genom akademin och ungdom vid behov. Ett samarbete som fungerar fantastiskt bra och en mycket viktig apparat för oss som förening för rätt behandling och snabb hållbar återkomst för våra spelare. Dom få fall som inte Calle löser skickar han vidare genom sina samarbetspartners, likväl om kontakt med legitimerad professionell läkare behövs för exempelvis röntgen etc så löser Calle det snabbt och professionellt.


IS Halmia är stolta, ödmjuka och mer än nöjda med att lyckats knyta upp dessa kontakter som bibehållet och vidareutvecklat detta för våra spelares bästa välmående och utveckling.


// Administrationen