Storseger i kvalet!

IS Halmia - IFK Berga 4-1 (2-0)
Mål: Vuk Lugonjic 2, Isak Petersson 2.


OM...detta var årets sista match på Örjans Vall så fick defintivt publiken valuta för entrépengen.

Första halvlek fram till minut 40 är inget som får Halmianerna att tro på fortsatt kvalspel, långt ifrån faktiskt. Istället hängde bortaledning i luften mer än en gång under inledningen på matchen, då återigen några spelare i röd-vita dressen agerar lite skakigt likt uppe i Trollhättan. Men slutminuterna på första halvlek är magiska sett ur röd-vita ögen, två klassmål iscensatta i hög fart med hög kvalité kunde även blivit 3-0 före paus - herregud vilken scenförändring, tänk vad lite medgång och självförtroende kan göra i avgörande matcher. Det var mycket Baggner-Isak-Vuk-Marcus här väl understödda av Zemri och Erik i offensiven på första halvleks våldsamma avslutande forcering. Isak dunkar in 1-0 i målvaktens långa hörn och Vuk visar hög kvalité när han hänger in tvåan.

Andra halvlek startar och spänd förväntan på läktaren, efter en något kontrollerad inledning så släpper ISH lite på bromsen och gör 3-0 genom Vuk - stort jubel på läktaren. Sedan svänger och gungar matchen hejdlöst fram till slutsignal, detta kunde gått hur som helst även om hemmaseger var klart rättvist. Berga kontrar in 3-1 innan Isak gör 4-1, fanns betydligt fler bud på båda hållen och detta kunde nästan gått hur som helst. 5-1, 6-1, 4-2....ja, så såg det ut sista 20 minuterna - alla gav verkligen allt i alla situationer.  Våra pojkar förtjänar verkligen ett stort plus för att dom ordentligt gick för "det" trots smala förutsättningar innan match och svag inledning på dagens match.

PS. Ett enda resultat i gruppens sista match tar oss vidare i kvalet, IFK Berga måste besegra FC Trollhättan på sin hemmaplan med 3-0. Man räknar poäng-målskillnad (gjorda kontra insläppta), flest gjorda mål-inbördes möte-straffläggning. Berga-Trollhättan spelas troligtvis lördag 10 november. Gruppsegraren möter 13:e placerade division 1 laget i söderettan i bäst om två matcher för en plats i divsion 1 södra 2019.  


POÄNGLIGAN
3: Adrian Hallsö
2: Erik Ferman
1: Marcus Jönsson / Vuk Lugonjic / Zemri Callaku


Publik: 390
Halva potten: 4466
Korvlotteriet (Korvpojkarna): 9, 48 och 71, 93
 


// Administrationen