Tung kvalförlust...

FC Trollhättan - IS Halmia 3-0 (0-0)

Med facit i hand kan man bestämt säg att första målet idag blev väldigt avgörande. Avspark 15.000, i ett kallt Trollhättan på Edsborsg IP konstgräs, och pigga ca 70 talet ISH-supportrar (en 50-buss och några bilar) på läktaren tillika en stark hemmasupporterskara gjorde en fin inramning. Trollhättan spelar 5-3-2 med inriktning försvar och rakt spel efter vunnen boll och innehåller en mängd rutinerade spelare, ISH är väl raka motsatsen med anfallsinriktad fotboll med bollen på backen och många unga spelare. Vilket som är mest rätt får gemene man avgöra, VI tror på vårt över tid - trots förlust idag.

Trollhättan började matchen bäst med sitt spel och till en början höga försvarsspel, här hade ISH problem och det luktade tidig hemmaledning. Dom ville nog skarpt ha första målet på sin hemmaborg för bevakning därefter. ISH redde ut detta och mellan minut 15-40 är det väldigt mycket Halmia, stort bollinnehav och bra spel gav laget många halvchanser men dock ingen riktigt, riktigt bra och klar målchans. Vuk har ett par lägen, Baggner likaså, Isak också, Ferman piskar in några tidiga inspel, Rasmus kommer på sin kant, Zemri har ett bra distansskott, några hörnor och frisparkar likaså som ej gav något (fasta brukar vara avgörande saker i kvalmatcher)...här borde definitivt 0-1 och en ISH-ledning kommit. Sista minuterna fick Trollhättan en bra frispark och hörna på det, här tog dom sin tid och fokuserade maximalt och var farliga. 0-0 i paus klar mersmak ISH.

I paus pratar läktarfolket om att Trollhättan underpresterat i första, ISH-sidan säger att det är endast på fasta som Trollhättan kan såra dom röd-vita.

Första 6-7 minuterna på andra är jämnt, i 52a minuten får Trollhättan en hörna från höger och dom tar tid på sig. Bra slagen hörna dit Trollhättans poängkung Pelle Ödlund störtar och relativt enkelt får nicka bollen hårt mot Malte som stöter bollen i stolpen men sedan går rackarn in i nät....det viktiga 1-0 gick till hemmalaget. Vuk har ett riktigt bra läge till ISH-ledning först före 1-0 som strax efter till kvittering, men det ville sig inte idag. Efter 1-0 blir matchbilden den som Trollhättan verkligen drömt om och detta behärskar dom totalt, här blir det en kraftig scenförändring på plan. ISH spelar desperat framåt, naivt, med små marginaler och klart sämre bollerövring och hemjobb efter bolltapp som var riktigt bra i första halvlek. Trollhättan backar nöjt hem, behärskar matchbilden rutinerat och enkelt och biter som kobra efter vunnen boll och i omställningsspelet...ingen bra matchbild alls här för ISH-sidan och det blir inte bättre ju längre matchen lider heller, märkligt kan tyckas i en sådan viktig match. Det mentala spelet vinner Trollhättan här också, första målet och därefter rutin kontra orutin i viktiga avgörande matcher blev tyvärr här väldigt tydlig fördel Trollhättan. I 61a minuten fick vår viktiga kugge tillika mittback Jarälv kliva av plan pga bekymmer med nacken, detta blev också negativt tydligt i vår defensiv när det gäller att stoppa Trollhättans omställningar. 2-0 kontrar Trollhättan in genom Pelle Ödlund igen. I minut 73 gör ISH sina två sista byten med Zemri/Baggner ut och Babier/Berisha in. I minut 77 ännu en omställning där Pelle Ödlund är inblandad, han ordnar en straff snyggt där Ferman tyvärr går på Ödlunds fina fint (här hade Ferman tur som inte fick gult för han hade ett sedan i första halvlek) - 3-0 på straffen. I minut 80 agerar Trollhättan "rutinerat" igen men defenitivt inte ISH, nyss inhoppande Mike åker på rött kort direkt - antiklimax och ridå ner totalt för ISH. ISH vann den efterföljande straffsparksläggningen tack vare två räddningar utav Malte.

POÄNGLIGAN:
3: Marcus Jönsson
2: Vuk Lugonjic 
1: Viktor Jarälv


Bara att ladda om och dra lärdom för alla inblandade, vinst hemma mot IFK Berga med 4-0 och Berga sedan besegrar Trollhättan på sin hemmaplan med 2-0 - då är VI gruppetta. Ja, liten procents chans MEN chansen finns fortfarande och det ÄR mycket viktigt att ta med sig ur detta.

Förslag ligger på spel mot IFK Berga hemma på Örjans Vall söndag 4 november kl.16.00, vi återkommer med bekräftelse under måndagen (29/10).
 

// Administration