Vinst för herr

IS Halmia - KSF Prespa Birlik 5-0 (2-0)
Mål: Vuk Lugonijc 3, Michael Baggner, Isak Petersson (straff).


Avsparken blev 15 minuter försenad pga att Prespa Birliks buss ej avgick i tid från Malmö, när väl bussen var framme vid Örjans Vall och avsparken var lagd så kan man lugnt konstatera att bortalaget parkerade bussen inne på Örjans Valls gröna mattta - fembackslinje och 10 man på egen halvplan sista 35-40 meterna.

Inte lätt att forcera igenom alltid, hemmalaget hade ett giganstiskt stort bollinnehav matchen igenom och då speciellt i första halvlek. ISH stressade inte upp sig trots att klockan tickade mot halvtid och fortfarande 0-0 på tavlan. I 42a minuten kom ISH runt på högerkanten och Ferman slår in ett tidigt inlägg förbi fembackslinjen mot bortre ytan, mellan försvarare tre och fyra dyker Vuk upp och skallar in 1-0. Några minuter efter och strax före paus ett kombinationsspel ca 20 meter centralt framför bortalagets mål som slutar med at Vuk slår in 2-0 snyggt på halvvolley. Paus därefter.

Andra halvlek trycker ISH upp bolltempo och maxlöpningar ytterligare och Prespa får ännu svårare att hänga med, dessutom var ju bortalaget tvungna att släppa "buss-tänket". 3-0 och Vuk kraftfullt och behärskat igen efter fint förarbete utav Isak på högerkanten främst och Marcus instick till Isak före. 4-0 bra förarbete utav inhoppande Berisha som frispelar Baggner som snyggt in bollen. Berisha inblandad i 5-0 också efter kombinationsspel centralt och Berra kapad i straffområdet, Isak får straffen och sätter den kontrollerat. Staben passade på att lufta bänken och våra "avgörare" där rejält med fem byten och spara några spelare som ligger på två gula.

Malte Påhlsson hade ett avslut på sig, distansskott i 77e minuten. Laget visar fortsatt grym form, VI jagar vidare!!


POÄNGLIGAN
3: Vuk Lugonijc
2: Ola Lindh 
1: Isak Petersson

Publik: 327

Halva potten: 5069


Nästa match är på bortaplan, och derbykaraktär, lördag 13 oktober kl.13.30 på Vinåvallen mot Vinberg.


// Administrationen