Vinst för dam

Division 1
IS Halmia - Södra Sandby IF 3-1 (1-1)
Mål: Matilda Olsson 3


Första halvlek är inte mycket att skriva om, bortalaget kämpade på men det var lite si och så med hemmalagets motivation under första halvan. Efter lite paussnack och tre byten så blev det betydligt bättre fart under fötterna på hemmalaget under andra halvlek, stort bolinnehav av ISH och flera goda anfall byggdes upp - siffrorna stannade vid 3-1 och till slut en komfortabel och rättvis hemmaseger.

Andra platsen i serien är klar - grym prestation utav alla inblandade, spelare som ledare. Den bästa placeringen sedan 2013 då laget vann serien och gick upp i Elitettan. 2015 slutade laget 4a, 2016 3a och 2017 4a - samtliga år stabilt lag på övre halvan men i år en mycket snygg andra placering.

Vår skyttedrottning gjorde makalöst nog hattrick idag men tyvärr så gjorde Borgebys Michaela Jonsson detsamma, Michaela landade på 24 mål (grattis till skytteligaseger) och vår Matilda på 21 baljor (tvåa i skytteligan, riktigt bra).

POÄNGLIGAN
3: Matilda Olsson
2: Evelina Persson
1: Alva Hed

PS. Sammanställning utav årets poängliga kommer under kommande vecka.


Inför årets seriespel tappade laget några duktiga spelare från 2017 och laget fick in hela sju nyförvärv (ett av dom nygammalt i form av Frida O). Med tanke på detta där flera dessutom kom från lägre division tillika låg ålder och något rörigt 2017 så höjs årets prestation än mer. Lyckas föreningen hålla ihop årets intressanta tillika utvecklingsbara stomme och förstärka klokt så kan defintivt 2019 bli än bättre!!

Avtackning av årets fantastiska ledarstab kommer att ske internt under kommande vecka - i övrigt säger VI stort TACK och bockar ödmjukast för 2018 och detta riktas till medlemmar-publik-matcharrangemangsgruppen-sponsorer-spelare-ledare m fl inblandade och VI ser med tillförsikt fram emot 2019!! 

Laget tränar vidare under kommande vecka, sedan lite vila innan nya huvudtränaren Peter Blomqvist, med sin nya stab, tar vid efter höstlovet för vidare träning och test/inbjudan utav eventuella nyförvärv  under november månad.


// Administrationen