Ny huvudtränare för herr 2019

Goran Ravnjakovic Goran Ravnjakovic

Anders Wallin lämnar efter 2018 över huvudansvaret till sin kollega Goran Ravnjakovic, Wallin har gjort ett mycket gott jobb för IS Hallmia i snart 3 1/12 års tid. Först i akademin (hösten 2015), sedan som assisterande till Peter Lindau samt Patrik Ingelsten innan han fick huvudansvaret inför 2017.
Wallin har sjävfallet huvudansvaret seriespelet ut i år i jakten på avancemanget till division 1.

VI är mycket glada och stolta över att kunna presentera Goran Ravnjakovic som ny huvudansvarig för IS Halmia herr, kontraktet är signat som 2+1.  

Goran har vi följt under många år under sin tid hos grannen HBK (över 10 år) där han framgångsrikt tagit fram fram flera ungdomslag och ur detta starka individer som spelar på hög nivå idag, nationellt som internationellt. Goran är välutbildad, god egen fotbollsbakgrund och jobbar som pedagog i yrket utöver fotbollen. Dessutom synkar Gorans fotbollsfilosofi mer än väl med föreningens tänk.
Staben i övrigt kring Goran jobbar vi på men klart är att Emil Tillander blir kvar och hans roll idag skall utvecklas, inte minst när det gäller vårt matchfilmande och klipp från detta för våra spelares bästa utveckling. Vi önskar jobba vidare med Timy (dock bortrest ett tag), Magnus H och Magnus B likaså.


Klubbchefen Leif Jönsson säger;
- Vi, fotbollsgruppen, har suttit ner och granskat lagets och våra spelares utveckling sedan januari 2017. Efter detta och samtal med våra spelare har vi punkat ner kriterier för vår huvudtränare fr o m 2019. Efter intervjuer externt och internt så har vi kommit fram till att Goran utan några som helst tvivel är rätt person för att utveckla vårt lag idag tillika dess individer till ytterligare nivåer. Vårt mål är minst division 1 inom kort med dagens spännande, talangfulla och utvecksbara trupp.  

Wallin har jobbat hårt för egen utveckling, för lagets och föreningens bästa - en grym ambassadör för vårt IS Halmia. Vi för dialog med Wallin om eventuell fortsättning hos oss men då i en annan roll än nuvarande. Vi har bara gott att säg om Anders Wallin, trots detta "byte" när nu Wallins avtal löper ut.


Vi väljer att gå ut med detta nu ur flera aspekter och internt har det varit officiellt ett tag, vi är också tacksamma över att det blir "mjuka övergångar" som på damsidan och lokala lösningar, avslutar Leif Jönsson.


Goran tar över efter nuvarande seriespel slut, staben i övrigt runt Goran presenterar vi här så fort dom pusselbitarna är på plats.


PS. Finns mer att läsa i morgondagens Hallandsposten, eller via nätets upplaga ikväll.


// Administrationen